Автор
Цвета Герчева

Не отлагай днешното бягане за утре, или как да влезем във форма през есента

Казват, че бягането за здраве е като щастието - започва да се случва точно тогава, когато си пожелаеш да се случи. Може би затова всеки добър треньор ще ви каже, че мотивацията е половината от тренировката.

И понеже е есен, вече всички сме се прибрали от дългите летни отпуски, заели сме се с обичайните си задължения и постепенно влизаме в ритъма на ежедневието си, време е да ви напомним, че точно сега е моментът да влезем отново във форма, да стегнем тялото и да тонизираме мускулите. А бягането е идеалното кардио упражнение, което има магичната способност да ревитализира целия ни организъм.

За всички, които не вярват в магията на бягането за здраве, да знаете, имаме доказателство. С нас се получи. Заклинанието е много лесно: "Стани преди работа, сложи чифт удобни обувки за бягане и... просто го направи."

И понеже през пролетта се включихме в събитията на Nike+ Run Club Sofia и направихме няколко зареждащи обиколки на Южния парк (можете да срещнете най-интересните и забавни бегачи всяка неделя в девет сутринта, пред паметника с птиците), разбрахме едно - бягането е всичко, от което имаме нужда, за да се чувствааме комфортно в тялото си.

А след дългите летни отпуски и сутрините, в които си казваш "Хм, ще бягам утре, днес ще си почина", в началото на септември аз лично съм повече от мотивирана да сложа любимите Nike обувки за бягане (Новите Pegasus са просто нечовешки удобни, но за тях ще ви споделя повече в следващия ни материал) и да изляза навън, за да застана насаме с алеята, насаме с първите крачки и с усещането, че, да - чувствам се жива отново. Уморена съм, но приятно. Усещам малките капки пот по челото ми, но знам, че те ме правят по-красива.

Всъщност - когато се потите, тялото изхвърля токсините от организма и пречиства кожата. Така че, да - бягането за здраве разхубавява. А след горещите сутрини на август септември е всичко, за което може да си мечтае всеки бегач. И понеже сега му е времето да завържете връзките, да сложите фланелка от добра материя (системата DRY Fit на Nike е наистина изпробвано ефективна - нищо общо с добрата стара памучна тениска) и да се раздвижите, за да се почувствате как влизате във форма след лятото, ние стартираме отново нашия блог, посветен на онези моменти от живота, в които просто си казваш Just Do It.

Специално за хората, влюбени в тихия адреналин на бягането и усещането за сила и издържливост, които то ни носи, ние ще се срещнем с няколко интересни личности, с които ще се разгреем и ще направим един интензивен крос на любимите им места за бягане. Ще ги попитаме как те намират мотивация да правят всяка следваща крачка в моментите, когато са най-уморени, и защо обичат бягането.

Каква е сутринта на една забавна градска красавица, която съумява да отдели един час, преди да влезе в офиса само за себе си? Къде се крие тайната на интервалното бягане? Как да свалим мазнинките около корема и защо екипировката за бягане е толкова важна? Това са само малка част от въпросите, на които ще отговорим в нашия Get Fit With Us блог. Има ли желаещи за едно бързо бягане в Южния парк? Чакаме ви още тази неделя в девет пред паметника с птиците!

Още за събитието вижте Т У К