Автор
Цвета Герчева

Вики от Виктория, или как да бягаш към мечтите си

Вики е от онези момичета, които макар да срещаш за първи път в живота си, имаш чувството, че познаваш от години. "Сигурно, защото обожавам да общувам с хора, а и работата ми е такава, че постоянно трябва да си говоря с някого", казва тя с усмивка. Вики всъщност е съкратено от Виктория и даже без да знаеш латинския корен на името ѝ, само след едно капучино време разбираш, че тя е от тази особена порода хора, родени да побеждават. Едва на 23, вече има диплома за бизнес администрация от Американския университет и освен това обожава работата си в една от водещите компании на пазара у нас.


И понеже тя е един от най-енергичните и положителни млади хора в областта на маркетинга у нас, хич не ни отне много време да решим да тестваме новите обувки за бягане на Nike именно с нея. Искахме искрено, честно и съвсем обективно мнение за новия усъвършенстван Air Zoom Pegasus - модела Zoom Pegasus Turbo. Използвайки директна обратна връзка от елитните бегачи, Nike усъвършенстват до такава степен обувката, че усещането да стъпваш с нея на твърда повърхност е сякаш ново и неизпитвано никога до сега.


А Вики определено има своите изисквания към обувката си за бягане. Тренирала е доста години лека атлетика в родния си град Русе, после почти професионално волейбол, а сега е супер фен на йогата и тениса на корт. И понеже, както сама се шегува "доста съм загрявала с бягане за толкова години тренировки", тя слага новите Zoom Pegasus Turboс с огромна доза любопитство. "Това е нещо като тест драйв на маратонки нали, много ми харесва. Ще си ги купя веднага след снимките. Това да не го напишеш, моля те!", казва с намигване Вики и отбелязва, че толкова лека обувка за бягане никога не е обувала.


"Като по-малка обичах бързото бягане и късите дистанции. Може би защото нямам данни за маратон. Имам сила, но нямам издържливост. Но до ден днешен обичам да бягам в парка за тонус. Може и да звучи като клише, но не обичам да бързам. Бягам към мечтите си, но с умерено темпо. Например час крос ми е достатъчен. Всъщност, не мога да сравня бягането с нищо друго на света", казва Вики, докато минаваме през магазина на Nike в мол Paradise, за да изберем няколко аутфита за снимките с новите Pegasus.

А от съблекалнята едва доловимо се чуват изречения като: "Ей, този клин е като втора кожа. Толкова е удобен, все едно не носиш нищо. Ох, и той много ми хареса. Край, отиде ми заплатата."


Важните уроци

Съвсем извън клишето Вики споделя, че спортът и многото часове, прекарани в тренировки в залата, са я научили на едно важно правило - да не прави компромис с екипировката. "Да си с правилния екип за бягане е много важно. Не е без значение дали носиш обикновена памучна фланелка или такава със системата на Nike Dri-Fit. Има голяма разлика за това дали изобщо ще изпитваш удоволствие от спорта. Аз лично от години бягам с боди и фланелка на Nike и спокойно мога да кажа, че не бих ги сменила за нищо на света", споделя Вики.


"Ей, ама то не се усеща стъпването"


Ние обаче все пак имаме мисия - да тестваме най-новата обувка за бягане на Nike - Zoom Pegasus Turbo.

Организирали сме снимки в парка, Вики сменя няколко аутфита, влюбва се в почти всичко, което облича, пуска селфита на приятелките си веднага, те пък си нямат друга работа и съвсем по женски ѝ пишат, че клиновете, фланелките и обувките са уникални и във вихъра на тази спортна мисия се оказва, че е минал почти цял ден.

След няколко обиколки на Южния парк (между другото всяка неделя от 9 сутринта там напълно безплатно се провежда традиционното бягане на Nike+Run Club София - виж още за събитието ТУК ) Вики е толкова впечатлена от кроса със Zoom Pegasus Turbo, че идва задъхана и казва "Леле, подметката е уникална.

Просто като стъпваш, няма потъване на крака, а някак те оттласква. Не знам как са я направили, но сякаш обира енергията при сблъсъка на крака със земята. Прави бягането наистина удоволствие. И ми стабилизира стъпалото. Определено."


Съвсем накрая на нашия тест драйв Вики отваря кутията с новите обувки за бягане на Nike и закачливо им казва - "Ей, момичета - чакайте ме до следващата седмица. Взимам си заплатата и с вас започваме връзка. Много съм влюбена."