Автор
Цвета Герчева

Весела Петрова - жената, която ни помага да живеем по-щастливо

Весела Петрова е експерт по здравословно хранене и вероятно най-ведрият и усмихнат нутриционист, който можете да срещнете у нас. Дали заради неизчерпаемата ѝ енергия или заради наистина здравословния начин на живот, който самата тя води, Весела винаги е във вихъра на новите си проекти, преподава йога, създава нови програми за хранене и не спира да се среща с нови хора, които мотивира да водят по-щастлив начин на живот.

"Завърших обучението си като нутриционист във Виенския институт за холистично здраве "Vitalakademie" през 2016 г. и оттогава продължавам да посещавам семинари и специализации, за да мога да ти предам най-новата и адекватна информация в сферата на здравословното хранене. Използвам методите на йога, медитация и звукова терапия, които допълват процеса на трансформация.

Вярвам, че човек е създаден, за да бъде щастлив, а здравето е основна предпоставка за това. Красотата е лицето на здравото тяло и дух!", казва Весела и с усмивка допълва, че в първите дни на новата година вече е направила своята собствена равносметка за изминалата и има солиден план за настоящата.

Какво ще се случи на това щуро и енергично момиче и как смята тя да постигне баланса в живота си? Това са само малка част от въпросите, който ѝ задавам по време на едно съвсем неформално интервю, което често прераства в приятелски разговор. Двете пием по чаша ароматен Ahmad tea - детокс блендата на Ahmad с джинджифил и билки е просто страхотна, и си говорим за това как да живеем по-добре през 2019-а.

"През 2019-а си имам план. Искам малко повече време за мен. Само за мен. Съвсем лично мое време. През последната година се отдадох изцяло на работа и на неща, които исках да се случат. Хубавото е, че всичко се случи, но за сметка на свободното ми време. Сега искам само повече несвършени задачи и повече емоции само за мен", споделя Весела Петрова.

Когато я питам как успява да релаксира истински, тя с усмивка споделя: "Ами, изключвам си телефона. И го оставям изключен, без да се изкушавам да видя какво става в онлайн пространството. Взимам си кучето и отивам в планината."

За себе си Весела признава, че е динамичен човек, на когото бързо му става скучно. Затова и води различни класове по йога. Сега се е фокусирала върху Виняса Флоу. "Изпълнява се на музика и е много модерен стил. Преподавам и класическа йога, както и звукова медитация."

Ако прекарате само 15 минути с Весела, няма как да не ви зарази с положителната си енергия. Затова и не мога да не я попитам какви са съветите ѝ за правилно хранене в разгара на зимата. "Аз лично винаги започвам годината с разтоварване. Не се ограничавам по празниците, защото смятам, че това е време за щастие и релакс. Но след нова година минавам предимно на растително хранене, чайове и винаги правя режим за пречистване. Обикновено нямам рецепта, но винаги внимавам какво хапвам, когато искам да пречистя тялото си. Тази година обаче съм подготвила нещо специално, с което се надявам да помогна на повече хора да започнат да се грижат за себе си. Подготвила съм програма, която нарекох Feel Good, с помощта на която заедно ще се учим да се храним за здраве и красота, а не само с цел отслабване", казва Веси.

Ако пък надникнем в нейния To Do List за 2019-а, тя издава една тайна. Казва, че най-голяма грешка на хората е да имат много цели. "Трябва да има едно, две неща, към които се стремиш и които искаш да промениш в живота си. За да успееш, трябва да имаш ясна цел и да се фокусираш над нея. Тогава ще има резултат. Ако си запишеш 10 неща, които искаш да ти се случат, най-вероятно ще се отчаеш, че повече от половината не си реализирал. Затова си намислете едно, две неща, които искате да промените в живота си и действайте през 2019-а. Просто трябва да фокусираш енергията си върху няколко важни неща, а не да се пилееш."

Точно това и смятам да направя. Весела е от жените, които истински ме усмихват, независимо от настроението ми през деня. Допивам с нея последните глътки Ahmad Tea, правим бърза уговорка за следващите проекти, които ѝ предстоят и поемам към студените дни на зимата, стоплена от възможността да познавам хора, които са истински вдъхновители.

Сега сядам да направя моя To Do List и си записвам с големи букви:

*ДА СЪМ ПО-ЩАСТЛИВА :)

Това непринудено интервю се състоя в приятната атмосфера на "Старата госпожа", която се оказа не чак толкова стара за идеята да посрещне целия ни екип, за което ѝ благодарим.

(в материала има продуктово позициониране)