„Коледата е любов в действие. Всеки път, когато даваме, всеки път, когато обичаме – това е Коледа.“
Дейл Евънс

Слънчевата и необичайно гореща есен се изтърколи неусетно и ето че декември настъпи тържествено с целия си блясък, а с него най-накрая дойде и снегът! Така или иначе магията на Коледа няма да ни подмине и тази зима, защото, както е казал големият Чарлс Дикенс: „Весела, весела Коледа – тя е в състояние да ни върне детските приказни видения, да привика у стареца щастието на младостта, да отведе пътешественика в уюта на бащиното огнище.“


Да, тъй дълго чаканото време на домашен уют с канелени сладки и греяно вино в компанията на най-любимите ни хора, с които разменяме подаръци в израз на взаимната ни любов и приятелство, дойде! Но преди да се отдадем на заслужена почивка в приятна компания в края на отиващата си 2019-та, първо ще трябва да се постараем, като изберем най-подходящите подаръци за тези, които обичаме. И тъй като правилният избор на подарък за Коледа обикновено се оказва същинско предизвикателство, в началото на декември реших да ви спестя малко време с готови предложения, които ще усмихнат широко всеки ценител на естетиката и бижутата.


Изцяло в духа на Коледа с Pandora

Pandora предлага цяла Празнична колекция 2019, вдъхновена от обсипаното със звезди кралско синьо нощно небе, така че можете да се спрете на класиката – сребърни талисмани и(ли) обици с пръстен, вдъхновени от ангелската тематика и допълнени с нежни бели цирконии. Както знаете, всяко от бижутата на Pandora има символика, а сред ангелските талисмани и обици срещаме съвсем подходящите „Бдя над теб“ и „Духовен приятел“, както и „Свещена сила“ и „Ангелски криле“.


Тези от вас, които обичат истински Коледа и искат да разпръснат любовта си към празника сред всички, с които общуват, могат да изберат и тематичните коледни талисмани от стерлингово сребро и червен емайл.


Градски артистизъм с UNOde50

UNOde50 е бранд, на който си струва да обърнете внимание – особено, ако избирате подарък на човек със силно изразени индивидуалност и характер или на някоя по-артистична личност. Освен с отличителен дизайн, бижутата на UNOde50 предизвикват интерес и със специалните си послания – всяко от тях разказва интригуваща история, в която човек се разпознава по един или друг начин.


С оглед на предстоящите празници намирам за подходящ всеки модел от колекция My Luck, която, вдъхновена от късмета, има за цел да покаже, че човек може да постигне всичко, което пожелае, стига да повярва истински в него. А тъй като предлагам готови решения, добър избор би бил пръстенът Lucky Charms в допълнение с едноименната гривна.


Така освен бляскав подарък, ще поднесете и пожеланието си за късмет на човека, за когото е подаръка. UNOde50 предлага и доста добри модели за мъже, така че този бранд е вариант и при избор на подарък за силния пол.


Екстравагантност и цвят с Thomas Sabo

Германците от Thomas Sabo са показали многократно, че знаят как да впечатляват с бижутата си, а поредното доказателство за това са флагманите в колекция есен-зима 2019, които са обсипани с цветни цирконии и елегантно поднесени звездни детайли. Ясно е, че всеки от знаковите модели на марката би бил повече от подходящ подарък за Коледа, но за да бъдете едновременно актуални и тематични, бих предложила да се спрете на емблематичния за колекцията кръст с разноцветни цирконоии, синтетичен корунд и стъклокерамика. От тази година лице на Thomas Sabo е световноизвестната певица Рита Ора, която избира именно този кръст за знаковата си фотосесия за обявяването ѝ за посланик на марката в световен мащаб.


Освен с музиката и артистизма си, Ора е известна и със своята открояваща се индивидуалност, с креативността и специфичния микс от стилове, които наблюдаваме в цялата колекция. Освен че се предлага в два варианта – с 18К позлата и оксидирано стерлингово сребро – към кръста можете да добавите и гривна, която ще завърши подобаващо впечатляващата визия в стил Рита Ора.
Thomas Sabo също предлага и мъжки бижута, при това в разнообразни модели и стилове.


Бляскава розова позлата от Bliss

Да обърнем внимание и на класиката, при това по италиански! Брандът Bliss на известните Damiani International се слави с изчистен дизайн и елегантност – напълно по италиански. Нежни и стилни, бижутата на Bliss са истинска класика, с която със сигурност ще зарадвате любим човек. За разнообразие, относно конкретно предложение, можете да се спрете на сребърни обици с позлата от розово злато и цирконий, които можете да съчетаете с подходящ пръстен от същите материали.


И Bliss предлагат мъжки бижута, а в случай, че не сте запознати, сред рекламните лица на марката са наследницата на империята Hilton Парис Хилтън и легендарният футболист на Италия и ФК Ювентус Алесандро Дел Пиеро.

Цветни мотиви от Ti Sento Milano

Цветята винаги са подходящ подарък, особено когато са под формата на бижу. На вашето внимание е още една изключително елегантна идея, която също идва от Апенините, но този път е от любимите ми италианци от Ti Sento Milano: колие и обици под формата на малко нежно цвете.


Тези сребърни цветя с родиево покритие придават класа и изисканост чрез малките кристали в центъра си, поставени ръчно и без използването на лепило – една от отличителните характеристики на бранда. И макар сега да е по-скоро сезонът на снежинките, отколкото на цветята, бъдете сигурни, че ще впечатлите тази, за която избирате подарък, демонстрирайки набитото си око за акцент върху детайла, както италианците умеят най-добре.


Перлата винаги е на мода с Blush

Злато с перла е една от най-класическите комбинации, с които няма как да сгрешите. Всяка жена (пре)открива перлите в един или друг етап от живота си, а когато са поднесени като коледен подарък вълшебството сякаш е още по-силно.


И като говорим за перли, няма как да не споменем бранда Blush, тъй като перлите са тяхна запазена марка. Можете да заложите на изчистен модел обици от 14-каратово злато с естествени перли, а ако търсите допълнение Blush предлагат и същото нежно колие. Изискан шик, който подчертава женствеността – при това не само по Коледа, а целогодишно.


Ако случайно ви се е приискало да запазите за себе си някое от предложенията ми, ви напомням, че освен за околните, е хубаво човек да купува подаръци и за самия себе си. Но за когото и да избирате подарък, не забравяйте, че най-хубавият подарък винаги е този, който е подарен от сърце и с грейнала от радост усмивка на лицето!