„Ние, хората, не сме перфектни, но и не трябва да сме. Трябва да сме индивидуални, и това се вижда в бижутата ни.“
Хосе Азулай


Представата, която оставя траен отпечатък за личността ни у хората, с които общуваме, се формира от много и различни фактори. Със сигурност начинът, по който изглеждаме, е сред ключовите предпоставки за положително (първо) впечатление. Като човек, който обожава бижутата от дете, винаги съм намирала правилния им подбор и съчетание за най-ефективния начин да изразя себе си – да демонстрирам индивидуалната си същност и възгледите си за живота и света пред всички, които срещам ежедневно.


Тези, които ме познават, знаят, че винаги съм била привлечена от естествените материали, затова при избора на бижута и до днес залагам на кожа и благородни метали – една неостаряваща комбинация, която може да бъде поднесена по всевъзможни начини според модните тенденции и индивидуалния стил на всеки. Където и да ходя по света и у нас, винаги търся бижута от кожа (и сребро), които впоследствие нося с гордост и се усмихвам всеки път, когато ги погледна, защото ми напомнят на емоцията от конкретното пътуване, по време на което съм ги купила. Именно така се запознах с испанската марка UNOde50, в която се влюбих трайно, при това от пръв поглед. Бижутата на UNOde50 са изработени от висококачествена испанска и италианска естествена кожа и уникална сплав с покритие от стерлингово сребро или 18К жълто злато. В добавка определени колекции на марката акцентират на кристали Swarovski, естествени перли от черупките на мида Сен Жак и мурано стъкло, вплетено в емблематичната гривна Zen – истинска наслада за любителите на екстравагантността като мен.


Всъщност целта на създателите на UNOde50 е да са иноватори, които творят наистина различни, отличаващи се с нов, революционен и уникален дизайн бижута, чрез които да изразиш себе си. Всичко започва през 1996 г. в испанската столицата Мадрид, където се ражда идеята за бранд, който предлага само по 50 броя от всяко свое уникално и ръчно изработено бижу. Бижу, което рязко се разграничава от всичко познато досега. Бижу, което се забелязва и помни задълго. Постепенно тази идея се развива повече от успешно, тъй като 23 години по-късно бижутата на UNOde50 се радват на над 100 артистични магазина в повече от 40 държави – срещаме ги в редица европейски столици, сред които Мадрид, Париж, Берлин, Амстердам, Рим, Москва, София, както и в други космополитни градове по света, като Мексико, Маями, Токио и др. И днес всички бижута на UNOde50 са изцяло ръчно изработени и гравирани на ръка. Първоначалната идея на марката за уникални 50 броя в целия свят от дадено бижу също не е безвъзвратно изгубена – брандът предлага лимитирани серии бижута, от които са изработени само 50 бр. и всяко едно от тях е специално гравирано с номер от 1 до 50. Така че, ако искате да впечатлите с характера и индивидуалността си от пръв поглед, то UNOde50 е вашият верен съюзник.


Гривната на UNOde50, която от първия миг, в който я зърнах, ме сграбчи за ръката, бе Ibiza. Освен че се оказа един от флагманите на бранда, историята на това бижу ме впечатли безкрайно. За направата му са били необходими цели 2 години, тъй като създателите му са искали да постигнат съвършенство с особено нестандартната му форма. Гривната, която е унисекс модел, е изработена така, че да приляга на всяка китка. Буквално. А и носи името на емблематичния испански остров Ибиса. Оле!


Другата гривна от сребро и естествена кожа, която ме плени веднага, е представител на колекция Crush, чието вдъхновение са пауновите пера. Когато мъжкият паун иска да впечатли някоя женска, той разперва красивата си опашка и движи тялото си по специфичен начин. Съчетанието на огънато сребърно перо с висококачествена естествена кожа ми пасна, сякаш е естествено продължение на китката ми. Последваха я пръстените с гръмки имена „Заключи късмета си“ и „Торнадо“, което връхлита необуздано, предвещавайки на своя притежател сила и упоритост във всяка ситуация. И край – UNOde50 вече е моята марка до живот!


Аз съм доста емоционална личност, затова бижутата в колекция Promises, която е изцяло вдъхновена от любовта, звездите и лунната светлина, ме впечатлиха с дълбочината и сериозността, които сякаш извират от внимателно подбраните за всяко бижу кристали Swarovski. Самите елементи на представителите на тази колекция на UNOde50 наподобяват листата на красивото растение Selenicereus, известно като „Кралицата на нощта“, което цъфти нощем, а при изгрев слънце събира изящните си цветове.


През 2019-та последва подколекция с името My Energy, която е своеобразен бижутериен израз на енергията на природата и всичко заобикалящо ни. От UNOde50 вярват, че ние хората можем да (пре)даваме енергия на всичко, до което се докоснем, и че умеем да вдъхваме живот и смисъл на всичко. Така че като доста енергичен и комуникативен човек, освен с поредните впечатляващи модели, тази колекция на испанския бранд ме спечели и с посланието си.


Преди малко повече от месец любимите ми испанци ме изненадаха с различната си подколекция My Nature, вдъхновена от златната есен и падащите цветни листа на дърветата. Бижутата от My Nature са с изчистен дизайн, който недвусмислено подчертава красотата на настоящия сезон.


Току-що в България дойде и най-новата, последна за 2019 г. подколекция на UNOde50 – My Squad. За нея испанците са се вдъхновили отново от природата – по-конкретно от печелите и пчелните пити, които са символ на смисъла на живота и новото начало. Да, 2019-та се изниза неусетно, но в края ѝ е добре да се замислим за новото начало, което ни предстои от 2020 г. нататък.

(в материала има продуктово позициониране)