Преди броени дни Дара Екимова провокира с нова визия. Младата певица събра хиляди комплименти. Не за първи път талантливата носителка на наградата Жена на годината в категория Музика се превъплъщава в холивудски персонаж. В последния ѝ хит Apology в дует с Искрен Тончев – Искрата, специалисти откриха естетиката от филмите на италианския режисьор Паоло Сорентино, дал на публиката вечния „La Grande Belezza” и култовия сериал „Младият Папа” и продължението му „Новият Папа”, в съчетание с автентичността и пищността на „Великият Гетсби“. Това са само част от причините да потърсим поп-звездата за интервю на тема сериали.

- Здравей, благодарим ти, че се включи в нашия бутиков проект, посветен на сериалите. Ако говорим за ролите и живота, коя е ролята, която ти е най-приятно да заемаш? На професионалист, на приятел, на пътешественик?
- Може да се каже, че в живота съм лоялен приятел и отдаден професионалист. Не ми се иска да определям това като роли, защото аз наистина съм такава, но за целите на интервюто – това са двете роли, в които се превъплъщавам най-автентично.



- Къде се чувстваш най-вече себе си?
- В музиката. Най-добре се чувствам, когато пиша текстове, записвам музиката и след това я реализирам. Истинско щастие и удовлетворение е когато музиката, която правя, и която ме кара да настръхвам, кара и други хора да се вълнуват и да се откриват в нея.

- Ако си представим живота ти като един сценарий, а днес имаш възможността да се срещнеш с човека, който е писал сцените за него, какво би му казал/а? "Как можа да напишеш това?" Или?....
- Чудесен въпрос. Ще му кажа, че съм благодарна за всичко, което е написал дотук. Може и да се пошегувам с него, тъй като трудностите, през които ми се е наложило да преодолея дотук в живота ми, не са малко, но този сценарист явно иска герой с характер. Може и да се изкуша да го питам как завършва тази история. :)

- Вярваш ли в магията на киното и коя е твоята лична "магия" свързана с това да се отпуснеш пред телевизора или с таблет в ръка и да си пуснеш нещо любимо?
- Вярвам в магията на киното. Моята лична магия е сюжетът. Той трябва да е толкова добър, че да вляза във филма. Идеята е не толкова да се отпусна, а да съм в напрежение и да следя историята.



- Кога е твоето време за сериали и какви са твоите тънкости? Чипс, напитка, любим човек?
- Всяко време, в което не съм на училище, на уроци по музика и китара, на тренировки или на запис. И всичкото останало време е посветено на сериалите в компанията на любимия ми човек и голяма купа пуканки. С моя приятел така се забавляваме, това са едни от малкото моменти, в които прекарваме пълноценно време заедно, заради забързаното ни ежедневие.

- Хайде да те предизвикаме да ни кажеш нещо честно. Какви жанрове предпочиташ и какви сюжети те докосват или разтоварват. Сподели своя топ 5 сериали в HBO GO с читателите ни.

- „Големите малки лъжи“ - заради Никол Кидман, Рийз Уидърспуун, Зоуи Кравиц и Мерил Стрийп.
„Момичета“ – съвременната алтернатива на „Сексът и градът“
„Аферата“ – различните гледни точки на героите ни показват, че никога няма само една истина и за човек, който се интересува от психология и взаимоотношения сериалът е брилянтен. Жалко, че няма нови сезони.
„Ние каквито сме“.
„Историята на прислужницата“ – гениален, макар, че е изключително тежък като съдържание историята е толкова впечатляваща, а сериалът не случайно носител на няколко „Еми“ и „Златен глобус“, той е един от любимите на мама, много беше впечатлена от него.

- Сега е най-уютното време за гледане на сериали вкъщи. Какво има в списъка ти?
- Както вече казах „Приятели“. Този сериал хвърли мост между нашето поколение и това на родителите ни. Обичам да гледам и музикални филми и сериали.



- Има ли сериал, който би те вдъхновил да направиш песен и клип за него?
- С удоволствие бих написала песен. Винаги съм мечтала музиката ми да е в саундтрака на филм или сериал. Това би било огромно предизвикателство и сбъдната мечта.

- Как според теб всички ние можем да подкрепим изкуството в днешната обстановка?
- Днес има много платформи, които позволяват на артистите да стигнат до своята публика. Вероятно промяната в политиките за отчитане на приходите биха били в подкрепа на артистите. Тема, която стана актуална, след като локдаунът по цял свят прекъсна общуването на артистите с почитателите на живо в рамките на концерти и турнета. Самата публика може да подкрепи реално своите любимци, като се абонира за съответните платформи и препоръчва артисти и стрийминг услуги на приятели.

(в материала има продуктово позициониране)