Автор
Цвета Георгиева

Евгения Джаферович: Обичам всички роли в живота и ги играя с удоволствие

Тя е майка, съпруга и бизнесдама за пример. Тя е от жените, които сякаш имат време за всичко и въпреки натовареното всекидневие, знае как да разпуска и винаги да изглежда перфектно. Следим всеки пост, който публикува в социалните мрежи, с интерес, тъй като е истинска богиня на грима и преобразяването. Сигурно вече се досещате коя е тя - Евгения Джаферович! Днес ще си поговорим с нея за магията на домашния уют, любимите ѝ филми и сериали в HBO GO и за сладките моменти, които споделя със съпруга си и двете им деца пред телевизора.

- Здравей, благодарим ти, че се включи в нашия бутиков проект, посветен на сериалите. Ако говорим за ролите и живота, коя е ролята, която ти е най-приятно да заемаш? На професионалист, на приятел, на пътешественик? Къде се чувстваш най-вече себе си?

Обичам всички роли, които животът ми поднася и ги играя с кеф! И на майка, и на съпруга, и работните! Не обичам да ми е скучно и се старая дори сама да влизам в нови приключения. Най-много себе си се чувствам в къщи. Със семейството си. Когато сме си ние и ни е най-хубаво.

View post on Instagram
 


- Ако си представим живота ти като един сценарий, а днес имаш възможността да се срещнеш с човека, който е писал сцените за него, какво би му казала? "Как можа да напишеш това?" Или?

Бих му благодарила :) Като любопитко бих искала да знам какво ми предстои, за да се подготвя. Често ми се иска да върна ленатата назад, за да направя нещо по различен начин, но знам, че “така е било писано” и се отказвам да се ядосвам.

- Вярваш ли в магията на киното и коя е твоята лична "магия", свързана с това да се отпуснеш пред телевизор или с таблет в ръка и да си пуснеш нещо любимо? Кога е твоето време за сериали и какви са твоите тънкости?

Това за мен е голяма част от времето в къщи. Или гледаме с децата, или ги слагаме да спят и си пускаме нещо с Ваня. Той винаги е подбрал какво да гледаме. Аз знам, че ще ми хареса и му имам доверие. А когато гледаме с децата, те са много щастливи. Казваме му “movie night” и си е традиция. Влизаме в друга реалност. Почиваме си по този начин и изключваме проблемите на ежедневието.

- Кога обичаш да гледаш любимите си сериали? Имаш ли си някакъв специален ритуал за домашно кино, възползваш ли се от възможността за гледане на стрийминг? Харесва ли ти възможността да може да гледаш любимите филми в удобно за теб време?

Значи вкъщи е традиция да се направят пуканки или, ако няма, трябва да има поне семки като на футболен мач . Имам специален начин, по който си нареждам възглавничките на дивана. Всички си имаме одеялца, с които се завиваме и си лягаме, и настава тишина. Ако някой нещо иска, филмът се спира, взима се, смеем се и пак продължаваме с гледането :)

View post on Instagram
 


- Хайде да те предизвикаме да ни кажеш нещо честно. Какви жанрове предпочиташ и какви сюжети те докосват или разтоварват. Сподели своя топ 5 сериали в HBO с читателите ни.
Сега е най-уютното време за гледане вкъщи. Какво има в списъка ти? Нещо любимо от HBO GO?


Ах, последно дъха ми взе "Младият папа", последван от "Новият папа" с Джон Малкович. А Джъд Лоу е роден за тази роля... Просто великолепен. "Семейство Сопрано" е сериал за пример. Няма да остарее никога. Мои много, много любими са още - "Истински детектив", "Отмяната", "Сексът и градът"... и други.



- Обръщаш ли внимание на грима в сериалите и имаш ли такива, които те вдъхновяват в работата ти? Въобще може ли да се говори за очертаване на тенденции от сериали в сферата на грима, или те по-скоро отразяват тези тенденции?

Тук няма как да не спомена Еуфория и последните хитови визии, които наложиха те. "Игра на тронове" вдъхновява вече години около Halloween. И любимата ми Никол Кидман. С толкова прекрасно поддържана кожа в The undoing. Колкото и корекции да има, това е просто много добре поддържана жена и си личи. Тя знае как да се запази.

- Ако можеш да бъдеш част от екипа за грим и визуални ефекти на сериал на HBO, кои би избрала и защо? Как всички ние можем да подкрепим изкуството в днешната обстановка?

Не бих отказала да работя в нито един филм или сериал, но знам колко много труд се хвърля там. В капките имаме няколко часа да направим един образ. Не знам как се прави такава визия всеки ден. Това е количество продукти, човешки ръчен труд. Не всичко може да се направи ей така. Дори знам, че с просто око не се виждат много от тези детайли. Трябва да ценим този талант и работа и да подкрепяме артистите, филмите и музиката, която харесваме по правилния начин.

(в материала има продуктово позициониране)