Автор
Радина Василева

Код здраве: Юмейхо – терапия, която възвръща баланса

В днешния епизод на „Код здраве“ Радина Василева се среща с Живко Живков, с когото говорят за една японска система, която произлиза от манастирите Шаолин. Тамошните бойци я прилагали, за да наместват телата си и да си възвърнат жизнения тонус.

Днес терапията Юмейхо може да помогне на почти всеки да възстанови и върне цялостния баланс в тялото си. Доказано е, че над 99 на сто от хората страдаме в различна степен от измествания в лявата или дясна половина на тялото, което води до промени в кръста, гръбнака, таза, органите.

Юмейхо не е просто масаж, а цялостна философия, позволяваща на тялото да се саморегулира и самолекува. Според нея причините за изкривявания се крият най-вече в таза, където се намира центърът на тежестта и на жизнената сила. „Още по рождение сме разместени, а в последствие в ежедневието ни повечето неща, които правим, натоварват в по-голяма степен само едната част на тялото ни. Всяко нещо – начинът, по който спим, мисли, движим се, храним се, оказва влияние на тялото и стойката ни”, коментира юмейхо терапевтът и преподавател.

И тук на помощ идва древното изкуство, идващо от Япония. Трите йероглифа, които формират думата „юмейхо”, означават – „повишаване на жизнената сила, метод”. Най-общо казано, той събира в едно 100 похвата, а крайната цел е повишаване на жизнените сили. „80% от грижата за тялото може да преминава през юмейхо. Това, което човек изпитва по време на масажа, може да бъде приятно и различно от нагласата на повечето хора, които още не са се докоснали до техниката, че е болезнена, заради т.нар. „изпукване”, допълва Живко.

Според него няма ограничения в способността на човешкото тяло да се възстанови от каквато и да е диагноза – „Юмейхо не е панацея, но самата нагласа на човека да преодолее определено затруднение или заболяване, значи, че той вече е тръгнал по пътя на възстановяването. И когато тялото се подреди, благодарение на тази техника, се случват два основни процеса – то се изчиства от това, което не му трябва, а клетките започват да се снабдяват правилно с необходимите им хранителни вещества”.

Колко курса трябва да се направят, за да се усетят напълно ползите от терапията и през какъв интервал, по колко трае една процедура, какво най-често изпитват хората още след първия път, както и още любопитни факти – вижте във видеото по-горе.

Кой е днешният ни гост накратко:

Живко Живков е юмейхо терапевт и преподавател. С 10-годишен опит в прилагането на Юмейхо и над 15 години работа с хора – за по-добро здраве и развитие на потенциала. В работата си използва авторски подход, като в основата на собственото си здраве и това на своите клиенти поставя холистичното разбиране за човека. Живко Живков е преминал множество обучения в страната и чужбина. Счита, че най-важното в процеса на работа е да се помогне на всеки един от нас да разбере себе си. Да опознае тялото, емоциите и мисловните модели. Вземането на решения и постигането на резултати.

Четете още: Код здраве: Единствен по рода си лазер разбива камъни в уринарния тракт