Автор
Радина Василева

Код здраве: За прегледите при джипито по време на карантина

От миналата седмица здравният министър Кирил Ананиев разреши детските консултации при личния лекар да бъдат възобновени. Но под условие това да се случва само два дни в седмицата - вторник и четвъртък.

Затова в днешния епизод на здравното предаване на woman.bg „Код здраве“ водещата Радина Василева разговаря с д-р Евтимия Солева, която е семеен лекар с над 20 години опит за това ефективна ли е тази организация, какво е мнението й за поставянето на ваксини на децата по време на пандемия, както и оплакват ли се пациентите й с хронични заболявания от влошаване на състоянието си поради невъзможност да посетят кабинета й.


„Има логика детските консултации да се върнат. Но е много трудно. Не на всеки колега му е удобно да уреди тези „зелени коридори“. Апелът ми към пациентите е да се доверят на личния си лекар и да се съобразят изцяло с организацията, която той създава“, настоява д-р Солева.

Как се създава ред във време, в което хаосът засяга все повече аспекти от ежедневието ни, какво би могло да ни коства отварянето на парковете за разходки на родители с деца, както и каква е рецептата на д-р Солева за излизане от кризата по-леко, вижте във видеоинтервюто:


Кой е днешният ни гост накратко:
Д-р Евтимия Солева е семеен лекар в София с 20 години опит. След своето дипломиране започва работа в Поликлиниката на град Белово като участъков педиатър. По-късно става част от Детско спешно приемно отделение на УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив. През 2001 г се мести в столицата и продължава да работи като спешен медик, този път в Центъра за спешна медицинска помощ - София. От 2011 г. има самостоятелна практика като общопрактикуващ лекар в София. През 2013 г. преминава обучение по Хомеопатия; от 2014 г. е сертифициран Шуслеров терапевт, а през тази година става и T.А.I. терапевт.

Ако тази тема ви е била интересна, но и полезна – абонирайте се за „Код здраве“ в:
iTunes
Spotify
Google Podcasts
Soundcloud
Overcast
Castbox
Pocket Casts
Както и през RSS