Може ли доброто също да бъде заразно? Очевидно да. Доказателство за това е, че за по-малко от месец са събрани дарения за над 180 000 лева в борба срещу Ковид-19. Кампанията „Героите в бяло“ е на Българския лекарски съюз (БЛС), а лицето, което застава зад нея е Димитър Бербатов.

Освен финансово, желаещите да помогнат на медиците ни, могат да го направят и чрез директни дарения на защитни предпазни средства и храна в офиса на БЛС.



Днес водещата на здравното предаване „Код здраве“ Радина Василева разговаря с председателя на Лекарския съюз - д-р Иван Маджаров
, за постигнатото до момента в рамките на „Героите в бяло“ – какво е закупено със събраните средства, кои са структурите, които имат най-голяма нужда от помощ, както и какво би станало, ако мерките за овладяване разпространението на коронавируса у нас бъдат разхлабени.

„Никога не сме се сблъсквали с подобно нещо, с масово наводняване на болници, което всички се надяваме да не добие размерите на това, което се случва в други държави. Безразсъдството на хората е проблем. То е сред пролуките, които намира вирусът, за да се разпространява по-лесно. Всяко разединение води до завземане на нови територии. Вирусът няма крака, а се нуждае от преносител“, алармира д-р Маджаров.

И допълва, че безплатно мобилно приложение може да бъде от полза на всеки, който иска да разбере колко здрави, но и колко болни има в квартала, в който се намира.

Кое е то и по какъв начин помага както на потребителите, така и на лекарите, както и още ценни съвети от д-р Маджаров вижте в следващото видео:



Кой е днешният ни гост накратко:

Д-р Иван Маджаров завършва Медицински университет - Пловдив. Притежава специалност по "Ушни, носни, гърлени болести" и Магистратура по Здравен мениджмънт. От 1994 г. до 2008 г. е ординатор в отделението по УНГ болести към МБАЛ „Пловдив” в Пловдив.
От 2008 г. До 2013 г. е управител на МБАЛ „Първомай” ЕООД. От 2013 до 2014 година е директор на РЗОК Пловдив. В следващите години е управител на МБАЛ „Пълмед” в Пловдив и председател на УС на Българска болнична асоциация. От юни 2018 г. до момента е председател на Българския лекарски съюз.


Гардероб водеща:




Ако тази тема ви е била интересна, но и полезна – абонирайте се за „Код здраве“ в:

iTunes
Spotify
Google Podcasts
Soundcloud
Overcast
Castbox
Pocket Casts
Както и през RSS