Радина Василева

Здравето зависи от много фактори – грижа към себе си, малко късмет и правилните специалисти, които да бъдат до нас, когато имаме нужда. Аз съм Радина Василева и като дългогодишен журналист в здравната сфера, моята мисия е да ви срещам именно с тях, както и да отговаряме на вашите въпроси в рамките на предаването „Код здраве“. Пишете ни на kodzdrave@woman.bg!

Очаквайте в „Код здраве”: Какво представляват и как да се предпазим от вирусните инфекции

30 септември 2021 | 11:59
20764
0

Променящите се постоянно настроения на времето в последните дни на септември и началото на октомври са явление, което не е изненада за никого. Сутринта е студено и е за яке, по обяд е за тениска, често по някое време от деня пък е за чадър... Всичко това е объркващо не само по отношение на избора ни на дрехи, но и за организма ни като цяло.

Промените в атмосферните условия могат да ни причинят и хрема, кашлица, повишена температура и цялостно неразположение. Сега, когато сме в пандемия от Ковид-19, мнозина от нас обръщат още по-голямо внимание и на най-малкия дискомфорт. Най-вероятно и защото знаят, че всеки един вирус е заразен, особено силно този, който постави цял свят в пандемия и то за толкова дълго.

Факт е, че всеки ден без да имаме особен избор, се поставяме под риск от това да се разболеем. Местата, в които върлуват най-много вируси, са затворените помещения, които се обитават от много хора – градски транспорт, училище, офис, магазина до дома...

Добрата новина е, че, стига да знаем как, има начин да вземем превантивни мерки и да намалим възможността от това да се заразим. Също така медицината е напреднала дотолкова, че има помощни препарати, които да ни съдействат да се върнем към нормалния си ритъм на живот по-лесно и по-бързо, ако се разболеем. Чудесен пример за такъв продукт е спреят за уста Виру Протект.

За ползите от него, както и какво представляват и какво е поведението на вирусите, следващата седмица ще ни разкаже специалист по оториноларингология и ръководител на отделението по УНГ в катедрата по хирургични болести на Университетска болница „Лозенец” към Медицински факултет на Софийски Университет „Св. Климент Охридски” - доц. Александър Райнов.

Останете с нас, а дотогава – сипете си чаша ароматен чай и се насладете на края на работната седмица!

(в материала има продуктово позициониране)