Радина Василева

Здравето зависи от много фактори – грижа към себе си, малко късмет и правилните специалисти, които да бъдат до нас, когато имаме нужда. Аз съм Радина Василева и като дългогодишен журналист в здравната сфера, моята мисия е да ви срещам именно с тях, както и да отговаряме на вашите въпроси в рамките на предаването „Код здраве“. Пишете ни на kodzdrave@woman.bg!

В 'Код здраве' очаквайте: Съветите на д-р Пашкулев към диабетоболните

11 ноември 2020 | 11:11
20236
0
0

Тази събота отбелязваме Световния ден за борба с диабета. От 2007 г. той става и официален празник на ООН с приемането на Резолюция, подчертаваща нуждата от спешни мерки за подобряване на рисковите фактори за контрол над болестта. Към днешна дата по данни на Международната Диабетна Федерация с диагностициран захарен диабет у нас живеят над половин милион българи, като още 150 000 имат диабет, но не знаят за това и не се лекуват. Така на практика излиза, че заболяването засяга около 10% от възрастното население. Затова в предстоящия епизод от здравното ни предаване с водещ Радина Василева – „Код здраве” специален гост е д-р Димитър Пашкулев, който активно прилага богатството на природата в своите лечебни методи. 

Той ще даде отговори на редица важни въпроси - защо се смята, че ако не се вземат мерки сега, то само след 30 години от захарна болест ще страда всеки пети жител на планетата, кои са основните виновници за диабета, както и кои са билките и добавките, благодарение на които можем да си спестим както купищата лекарства, така и евентуални усложнения.

Очаквайте отговорите на тези, както и на още важни въпроси, този петък, в woman.bg и novini.bg.
Предаването ще се осъществи с любезна подкрепа на DiabeFor Gluco и DiabeFor Protect.

Коментари

Добави Коментар