Автор
Woman.bg

10-те най-красиви мъже според Златното сечение

Всички сме чували за т.нар. “Златно сечение“ - ирационално число в математиката, с което се изразява отношението между отделните части, при които по-голямата се отнася към по-малката така, както цялото към по-голямата. Известно като числото Фи, то се е използвало като критерий, мерило за идеалната хармонична красота още от древни времена. Било е познато и на древните гърци, които са определяли чрез него съвършената комбинация между вътрешна и външна красота.

Терминът "златно сечение" е въведен от Леонардо да Винчи като мерило за идеалните пропорции на човешкото тяло. Според неговите принципи разстоянието между очите на човек трябва да е равно на дължината на едното му ок. Дължината на ушите трябва да е 1/3 от тази на лицето, а разстоянието на брадичката до носа – 1/3 от дължината на лицето.

На базата именно на формулата, изведена от знаменития ренесансов художник, д-р Маркард – британски пластичен хирург, с помощта на компютърна програма неведнъж е определял кои са известните жени с най-идеални черти на лицето. Този път обаче експертът насочва "златното сечение" към няколко звездни представители на силния пол.

И така, класацията на най-красивите звездни мъже, базирана на „златното сечение“, повежда британският актьор Робърт Патинсън.


Робърт Патисън

На втора позиция се озовава Хенри Кавил, един от актьорите, изиграл Супермен, с 91,64 процента.


Хенри Кавил

Трети е Брадли Купър с 91,08 процента. Неговият чар се дължи не толкова на носа и формата на лицето му, колкото на правилното разположение на очите му.

Брадли Купър

Продължаваме със секссимвола Брад Пит, който въпреки своите 56 години, далеч не е за изхвърляне. Той стъпва на четвърта позиция с 90,51 процента. Неговите очи са разположени идеално, но носът е малък и далеч от древногръцкия идеал.

Брад Пит

След него идва ред на друг холивудски чаровник в лицето на Джордж Клуни, с 89,91 процента.


Джордж Клуни

Хю Джакман е шести с 89,64 процента, а след него уверено се нареждат красавците Дейвид Бекъм, Идрис Елба, Кание Уест и Райън Гослинг.

Хю Джакман

Четете още: Пластичен хирург изчисли коя e най-красивата жена за 2019

* В месеца на любовта раздаваме награди. Спечели парфюм за теб и любимата ти приятелка, като харесаш нашата Инстаграм страница. Участвай в играта ни и можеш да спечелиш страхотен подарък от BOUCHERON!