26-годишна изкусителна мексиканка е новата Мис Вселена (Снимки)

26-годишната изкусителна мексиканка Андреа Меса е победителката на 69-ия конкурс за красота "Мис Вселена 2021".

Красавицата е завършила софтуерно инженерство. На второ място е "Мис Бразилия" Жулия Гама, а трета позиция зае представителката на Перу - Яник Масета.



Това е трета победа в историята на страната от Северна Америка, след като през 1991 г. Лупита Джоунс триумфира на световния конкурс за красота, а 19 години по-късно същото стори Химена Наварете.



Короната бе връчена на Андреа Меса от предишната победителка в конкурса - Зозибини Тунзи, която през 2019 г. стана първата чернокожа жена от Южна Африка, спечелила титлата. Припомняме, че миналогодишната церемония не се състоя заради пандемията от Ковид-19.



Водещи на тазгодишната церемония на конкурса бяха актрисата и модел Оливия Кулпо - носителка на титлата "Мис Вселена 2012" и Марио Лопес от предаването Access Hollywood. Церемонията бе излъчена на живо от Seminole Hard Rock Hotel & Casino в Холивуд, щата Флорида, в 160 страни по света.

Интересен факт от конкурса бе това, че журито бе съставено изцяло от представителки на нежния пол. То включваше носителките на титлата "Мис Вселена 1997" - американката Брук Лий и "Мис Вселена 2006" - пуерториканката Сулейка Ривера.

В началото на грандиозното шоу организаторите споделиха, че са се подготвяли месеци наред, за да направят конкурса възможно най-безопасен, съобразявайки се с мерките срещу разпространението на коронавируса.

Четете още: Фаталните грешки на звездите в разкрасяването