Автор
Цвета Герчева

3 лесни стъпки да изглеждаш добре въпреки натоварения график

Големите летни отпуски вече са към края си, трафикът в града става все по-интензивен, задачите, оставени за септември, набъбват една след друга, а ти си мечтаеш да си на брега на морето с коктейл в ръка? Спокойно, не си само ти – и с нас е точно така. Но колкото и да е натоварен графикът ти, не забравяй за блясъка си и не пропускай да изглеждаш перфектно.

Как обаче да постигнем този мултидисциплинарен ефект? Представяме ти 3 лесни стъпки, които ще ти помогнат да бъдеш винаги във форма, независимо от натовареното ти всекидневие. В тези трикове ние обръщаме специално внимание на косата ти, защото знаеш, няма красива жена с лоша прическа.


Стъпка 1 – избери правилния продукт за измиване на косата


Красивата коса е здравата, но какво да използвате, за да я поддържате? Преди всичко, за да осигурите еластичност, блясък и здравина на прическата си, трябва да подберете правилната козметика. Наскоро опитах серията на TRESemmé Biotin+Repair 7, която възстановява и предпазва косата от 7 вида увреждания и съм наистина доволна. Мека, бляскава и жизнена грива в подължение на няколко дни – използвайте правилната грижа и ще изглеждате винаги добре и в кондиция.


Стъпка две – грижете се за косата си като за скъп кашмирен пуловер

Имали ли сте хубав, пухкав, скъп кашмирен пуловер или шал? Как се грижите за него? Сигурна съм, че не го перете всеки ден и не го гладите всяка седмица по няколко пъти, нали? Ако искате да имате хубава коса и да изглеждате добре по всяко време на деня, отнасяйте се към нея като към скъп кашмир - не я мийте прекалено често и не я подлагайте редовно на термична обработка. Да изсъхне без сешоар е идеалният вариант, не го забравяйте.

Много е важно и да знаете как да миете косата. Когато е дълга, тя няма нужда от търкане, стискане и "пране". Достатъчно е да нанесете шампоан в корените - опаковките на TRESemmé имат много удобни дозатори, така че пяната да бъде равномерна навсякъде. Когато сапунисате главата, мийте косата с леки масажни движения, които са насочени от края към центъра на темето - този ритуал е особено важен, защото така космените фоликули се кръвоснабдяват, косата става по-жива и бляскава и расте по-бързо.

След това, преди да нанесете балсам или маска, подсушете косата с кърпа, но без да стискате косата, защото когато е мокра, косъмът се наранява по-лесно.

Стъпка три – не забравяй, винаги имаш 5 минути за хубава прическа


Чудили ли сте се как така някои момичета винаги имат хубави прически? Колко ли време им отнема? Дали се правят сложно? Днес открехваме завесата с една идея за небрежна, но стилна фризура, която всяка от вас може да си направи сама и в домашни условия. Всичко, което ви трябва, е:

– форкети;

– лента за коса;

– лак за коса;

*малко пяна, ако косата е много бухнала и непокорна;

Това е една от любимите ми прически, нося я много небрежно и винаги изглежда елегантно. Прави се много лесно и всичко отнема не повече от 5 минути. Просто сложете лентата за коса, разделете гривата на няколко плитки, може да са 3 или 4 – зависи колко е гъста и дълга. Ако гривата ви е твърде бухнала и трудна за обработка, преди това нанесете от пяната на TRESemmé, с която ще постигнете още по-добър ефект и ще ви улесни в оформянето на прическата.

После, с помощта на форкети, увийте около задната част на лентата всяка плитка така, че да бъде стабилно усукана и закрепете с няколко форкети. След това фиксирайте с лак за коса, като най-добрият, според мен, е този на TRESemmé от серията TRESemmé Biotin+Repair 7.



Вече имате прибрана, секси, небрежна и свежа прическа за няколко минути. Воала!



Винаги намирайте 5 минути за бърза прическа, независимо от натоварения си график. Защо ли? Защото уверените момичета имат красива коса, не го забравяйте!

(в материала има продуктово позициониране)