Автор
Веселина Петрова

30-годишна китайка си направи над 100 пластични операции - ето как изглежда сега

30-годишната Ву Сяочен от Пекин разказва пред Си Ен Ен, че е успяла да си направи повече от 100 операции в две клиники в столицата на Китай. Целта на младата жена била да постигне съвършена красота.

За първи път Ву ляга под ножа, когато е на 14 – прави си липосукция на бедрата. Не харесвала размера им, заради преживяно автоимунно заболяване и прием на хормонални таблетки. Операцията била платена от майката на Сяочен.


След това Ву не могла да спре, търсейки идеала. За 16 години си е направила повече от 100 интервенции. Част от тях били необходими, заради неуспешни предишни операции. Китайката похарчила близо 4 милиона юана.

„На всеки две-три години си правя няколко процедури. Не мога без това”, признава Сяочен.

С всяка изминала година се повече китайки прибягват до пластичната хирургия, за да си направят по-големи очи, тесни носове, високи скули...

View post on Instagram
 

Подражават на героините от японските комикси, звездите на южно-корейската попсцена. Всички искат да приличат на Анджела Бейби и Фан Бинбин.

View post on Instagram
 

Междувременно медиите в Китай постоянно съобщават за неуспешни интервенции и проблеми със здравето.

Всяка година се правят проверки по над 1200 дела. Въпреки рисковете обаче, Китай догонва САЩ по обем на пластичните операции.