Най-красивата девойка в Германия е...35 годишна! Леони Шарлот фон Хазе бе избрана единодушно за "Мис Германия" 2020 на финала на конкурса във Фрайбург сред общо 16 претендентки от всички краища на страната. Нейни подгласнички са 22-годишната студентка Лара Рунарсон от Валдбютелбрун и 23 годишната Мишел-Анастасия Мазалис от Хамбург.

View post on Instagram
 

Решението е своеобразна революция в историята на най-стария конкурс за красота, който датира от 1927 година. Досегашният рекорд за най-възрастна участничка се държеше от 28-годишната сътрудничка на полицията в Щутгарт Надин Бернайс.

Тази година регламентът на конкурса беше променен и пределната възраст на претендентките беше вдигната на цели 39 години. Затова и мотото на събитието бе: "Силата на истинската жена!" Журито, съставено само от дами, трябваше да избере най-красивата германка не само въз основа на физическите ѝ данни, но и на интелектуалните ѝ способности, характер и успех в живота. Естествено, момичетата дефилираха по бански и вечерни тоалети.

View post on Instagram
 

"Искам да представям Германия посредством елегантност, достойнство, обаяние и сила", заявила Леони Шарлот фон Хазе пред Deutsche Welle.

Най-възрастната "Мис Германия" в историята е от северния пристанищен град Кил на брега на Балтийско море, център на провинция Шлезвиг-Холщайн. Тя има тригодишен син и успешен бизнес с он лайн магазин за винтидж дрехи. Девизът ѝ е: "Характерът се изгражда въз основа на жизнения опит".

Леони се счита за гражданин на света: живяла е в Атина, Милано, Кейптаун и Берлин.

View post on Instagram