Автор
Woman.bg

4 процедури за красота, които може да направите вкъщи

Отделянето на част от бюджета за козметични процедури е от първостепенно значение, но ако можем да направим нещо малко у дома, джобът ни би оценил това, нали? Ето някои съвети за това, какво можете да направите сами и какво би било най-добре да оставите за професионалистите.

1. Микродермоабразио



Едно от най-бързите чудеса за намаляване на експресивните линии, облекчаване на кожата на лицето (или тялото) и коригирането на недостатъците на кожата е Микродермоабразиото . Процедурата не е нищо повече от всяка повърхностна ексфолиация на кожата. Полинг с кристал или диамант струват средно по 150 лв на сесия, така че вече имате представа колко ще спестите, като направите своя у дома!

Един съвет: три добре направени домашни пилинга се равняват на една сесия на този диамантен пилинг (който се прави на всеки 20 или 30 дни). Почистване можете да правите повече от веднъж седмично, ако кожата ви не е прекалено мазна, защото прекаленото ексфолиране предизвиква обратен ефект: повече мазнини.

Нежно ексфолиране може да правите всеки ден след къпане (да, правилното е да ексфолирате кожата след къпане, така че порите ви да бъдат отворени).

Веднъж седмично се прави по-силна ексфолиация, като на пазара са налични голям избор различни продукти подходящи за всеки тип кожа.

Друг начин за подмладява на кожата,чрез стимулиране отделянето на колаген и еластин е използването на уред за микродермабразио, но адаптиран за безопасно приложение у дома. Тези уреди вече могат да се закупят и използват в домашни условия,като технологията им е като на апаратите,използвани в салоните за красота.

Оставете за дерматолога: Химически пилинг

Химическият пилинг може да причини редица странични ефекти като изгаряне, зачервяване и дори белези. Дерматологът може да ви помогне да сведете до минимум тези рискове. Някои недостатъци, които се опитвате да премахнете, могат да се задълбочат или да се появи рак на кожата. Така че оставете киселините на специалистите.

2. Удължаване на миглите


Много жени страдат от оскъдни или къси мигли. Един от начините за справяне с този проблем са изкуствените мигли. Ако никога не сте ги използвали, страхувайки се че трудно се слагат, знайте, че не е така. Освен че е забавно, ще бъдете изумени от фантастичния ефект, който ще получите, гримирайки се за парти. Допълнително ще подсилите ефекта им, ако ги отрежете по естествен начин..



Оставете за професионалиста: Удължаване и сгъстяване на миглите „косъм по косъм“

При тази процедура първоначално се прави алергичен тест, тъй като може да се получат сериозни проблеми, ако имате реакция. Необходимо е професионалистът да е добър, за да комбинира тона на миглите с този на кожата и косата ви. Животът на миглите зависи изцяло от вашите ежедневни грижи за тях. Трябва да избягвате пара, сауна, горещи и продължителни вани, влага. Необходимо е да се сресват всеки ден и косата трябва да се измива внимателно, с врата наклонен назад, така че миглите да не се намокрят или овлажнят. Не можете да използвате водоустойчива спирала и може да я прилагате само извън корена.Осъзнавате ли цялата работа, която трябва да вършите?


3. Боядисване на косата


Израстнали корени? Искате да променете цвета си с един или два тона?Лесно е! Не само ще спестите пари, но и часовете, прекарани в салона. Необходимо е много внимателно боравене с цветовете, за да не да съжалявате.Спазвайки внимателно инструкциите от опаковката на боята, полагането и за препоръчаното време и измиването и чрез внимателно масажиране на скалпа ще доведат до ефект сякаш току-що сте излезли от фризьорския салон.

Оставете за професионалиста:Спрели сте се на платинен цвят? Или искате огнено червено? Уморен ли сте от синкава до черно коса? Отидете на фризьор. Екстремните промени изискват дълбоко познание, защото вместо руса, косата ви би могла да стане зелена! Ние дори ви съветваме да говорите с повече от един професионалист.

4. Депилация



Препоръчваме да оставите интимната зона за професионалисти, но подмишниците, ръцете и краката могат да бъдат напълно депилирани у дома! Опитайте се да ексфолирате два до три дни, преди да се депилирате и овлажнете много добре около един час по-късно (за да не запушвате порите си).

Вече се продават и уреди за комплексно решение за дълготрайно гладко обезкосмяване чрез фотоепилация в домашни условия. Преди да решите да закупите подобен уред е необходимо внимателно да се запознаете за какъв тон на кожата и цвят на космите е подходящо да се използва.

Оставете на професионалиста: Лазерно отстраняване на нежеланото окосмяване

Тук трябва да бъдете изключително внимателни,особено ако имате по-тъмна кожа.Съветваме ви първо трябва да потърсите консултация с дерматолог. Информирайте се за процедурите, за да разберете дали можете безопасно да направите лечението. Лазерната епилация може да не приеме добре от хора с по-тъмни фототипове.