5 грешки в грима, които допускаме през зимата

24 януари 2023 | 08:10
3395
1
снимки: Unsplash
1

Зимата е красив сезон, но истината е, че не влияе добре на хубостта ни. Студът, сухият въздух в резултат на отоплението в офиса и вкъщи определено не влияят добре на кожата ни и се налага да полагаме по-специални грижи за нея. Да не забравяме и слънцето, което макар и да не ни сгрява толкова през студените месеци, отново дава отражение върху лицето ни. Ето какви са 5-те основни грешки, които всички допускаме при гримиране през зимата и ни пречат да заблестим максимално:

Недостатъчната употреба на овлажняващ крем

Кремовете имат решаваща роля през зимата. Особено тези, които овлажняват кожата и я предпазват от изсушаване, което през този сезон се случва много по-лесно, отколкото в топлото време от годината. За да се спасите от ефекта на преждевременно стареене на кожата, не пропускайте да се грижите добре за лицето си, като използвате овлажняващ крем, особено преди гримиране. Масажирайте хубаво кожата на лицето си, за да бъде сияйна, красива, гладка и да я запазите добре хидратирана. 

жена

Използването на един и същ цвят фон дьо тен 

Не е никак препоръчително да използвате един и същ цвят фон дьо тен за зимата и лятото. Цветът на кожата ни е различен през тези два сезона и е добре да се съобразите с това, като за студените месеци използвайте по-светъл тон. Също така е препоръчително той да бъде със слънцезащитен фактор.

 

Използването на сухи текстури 

Както вече споменахме, кожата е подложена на по-силно изсушаване през зимата и е много важно да я хидратираме добре. А когато използвате сухи текстури, особено за фон дьо тен, подсилвате ефекта на сухата кожа. Препоръчително е да не залагате на продукти за мазна кожа през студените месеци, дори и вашата да е от този тип. 

жена

Забравяме грижата за устните

Устните са много чувствителни и когато не се грижим за тях в студеното време, те много лесно се изсушават и напукват. И това определено пречи на красотата ни, затова винаги имайте гланц, балсам или друг продукт под ръка, който да нанасяте, щом усетите, че започват да се изсушават. 

Грижата през деня

Не нанасяйте крем за хидратиране на кожата един или два пъти дневно. Грижете за нея и през деня, като нанасяте продукт за овлажняване в моментите, в които усещате, че кожата ви се изсушава. 

Четете още: Нова година - нов цвят на косата: Вижте пълната промяна на Кейт Мидълтън!

Още по темата

Коментари

1
  04 февруари 2023 | 22:29 отговор
 

ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАМЕ ЗАЕДНО С ФЕНТЪЗИ ИГРИТЕ В РАЗЛИЧНИ СПОРТОВЕ ПРОСТО МАХНЕТЕ СПЕЙСТОВЕТЕ, А И ДА СПЕЧЕЛЕТЕ НАГРАДИ И РЕАЛНА ВЪЗМОЖНОСТ ПРОСТО ДА СЕ СЪЗТЕЗАВАТЕ С ДРУГИ ХОРА С РЕАЛНИ СПОРТИ ИГРАЧИ И ТОВА МОЖЕ ДА ВИ ДОНЕСЕ ПАРИЧНА НАГРАДА ДОКАТО СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ КАТО СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ САМО ОНЛАЙН ПРОСТО МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЕТО И ГО ВЪВЕДЕТЕ В ГУГЪЛ ТЪРСАЧКАТА БЕЗ ТЯХ ВЕЧЕ СЕМЕЙСТВО НА ДНЛ ФЕНТЪЗИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ Е ПОЧТИ 3700 ФЕНТЪЗИ ЛЮБИТЕЛИ! F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G

 

Добави Коментар