Автор
Woman.bg

5 грешки в грима, които допускаме през зимата

Зимата е красив сезон, но истината е, че не влияе добре на хубостта ни. Студът, сухият въздух в резултат на отоплението в офиса и вкъщи определено не влияят добре на кожата ни и се налага да полагаме по-специални грижи за нея. Да не забравяме и слънцето, което макар и да не ни сгрява толкова през студените месеци, отново дава отражение върху лицето ни. Ето какви са 5-те основни грешки, които всички допускаме при гримиране през зимата и ни пречат да заблестим максимално:

Недостатъчната употреба на овлажняващ крем

Кремовете имат решаваща роля през зимата. Особено тези, които овлажняват кожата и я предпазват от изсушаване, което през този сезон се случва много по-лесно, отколкото в топлото време от годината. За да се спасите от ефекта на преждевременно стареене на кожата, не пропускайте да се грижите добре за лицето си, като използвате овлажняващ крем, особено преди гримиране. Масажирайте хубаво кожата на лицето си, за да бъде сияйна, красива, гладка и да я запазите добре хидратирана.

Използването на един и същ цвят фон дьо тен

Не е никак препоръчително да използвате един и същ цвят фон дьо тен за зимата и лятото. Цветът на кожата ни е различен през тези два сезона и е добре да се съобразите с това, като за студените месеци използвайте по-светъл тон. Също така е препоръчително той да бъде със слънцезащитен фактор.

Използването на сухи текстури

Както вече споменахме, кожата е подложена на по-силно изсушаване през зимата и е много важно да я хидратираме добре. А когато използвате сухи текстури, особено за фон дьо тен, подсилвате ефекта на сухата кожа. Препоръчително е да не залагате на продукти за мазна кожа през студените месеци, дори и вашата да е от този тип.

Забравяме грижата за устните

Устните са много чувствителни и когато не се грижим за тях в студеното време, те много лесно се изсушават и напукват. И това определено пречи на красотата ни, затова винаги имайте гланц, балсам или друг продукт под ръка, който да нанасяте, щом усетите, че започват да се изсушават.

Грижата през деня

Не нанасяйте крем за хидратиране на кожата един или два пъти дневно. Грижете за нея и през деня, като нанасяте продукт за овлажняване в моментите, в които усещате, че кожата ви се изсушава.

Четете още: Нова година - нов цвят на косата: Вижте пълната промяна на Кейт Мидълтън!