5 основни грешки, заради които не изглеждаме добре с фон дьо тен

Всички дами мечтаем да имаме перфектна кожа и да блестим с красотата си от сутрин до вечер. Само че това често не се случва, било заради неправилни грижи за лицето, или заради грешките, които допускаме при гримиране. И по-специално при поставянето на фон дьо тен, а той е от основните ни оръжия, когато искаме да изглеждаме безупречно. Ето защо ще ви споделим 5-те най-често срещани грешки, които правим, когато замаскираме несъвършенствата по кожата:

Пренебрегваме основата

Правило номер едно, когато започваме да се гиримираме и особено когато искаме да използваме фон дьо тен, е да сложим основа. От поставянето на устойчива база зависи дали фон дьо тенът ще издържи върху лицето ни през целия ден. Ако не разполагате със специална база, то поне използвайте крем. Важно е да се съобразите и с типа на кожата си, за да изберете най-правилната основа или крем. Например, ако имате по-мазна кожа, заложете на основа, която не съдържа голямо количество масла. Но в случай, че кожата ви е по-суха, трябва да използвате по-хидратиращ крем или основа.

Използваме само пръсти при поставянето

Ако поставите база и фон дьо тен само с пръсти, рискувате да не попият добре в кожата ви и да не издържат през целия ден. Съветваме ви да използвате четка или гъба.

Не избираме подходящ фон дьо тен

Не забравяйте, че изборът на подходящ фон дьо тен е от съществено значение. Ще изглеждаме добре, само ако фон дьо тенът е в подходящ цвят и отговарящ на нашия тип кожа. Ако имате суха кожа, то той трябва да бъде на водна основа, да бъде хидратиращ. В случай, че кожата ви е мазна, избирайте матиращ фон дьо тен. Само по този начин той ще стои добре на лицето ви и ще ефектът му ще продължи през целия ден.

Не разпределяме равномерно по цялото лице

Всички имаме проблемни зони по лицето и понякога интуитивно наблягаме повече на тях, когато поставяме фон дьо тен. И това е голяма грешка, защото по този начин той не е равномерно поставен и това се вижда. А целта, с която слагаме фон дьо тен, е кожата ни да има равномерен цвят, нали? Съветваме ви, след като приключите с поставянето му, да се погледнете отдалеч, за да не наблягате на отделни детайли, а да видите цялото си лице. Тогава ще забележите дали сте се справили добре.

Прекаляваме

Може би най-често срещаната грешка, която много от нас допускате. Предстои ни дълъг ден, а искаме да изглеждаме перфектно през следващите поне 8 часа. И решаваме, че ако сложим по-голямо количество фон дьо тен по лицето си, ще постигнем целта си. Това е погрешно схващане. Истината е, че според много гримьори по-тънкият слой фон дьо тен е по-дълготраен. А и тоновете фон дьо тен никога не изглеждат добре отстрани. Ключът е в баланса и в равномерното поставяне.

Четете още: 10-те най-горещи тенденции в маникюра за пролет-лято 2021