Автор
Ева Григорова

5 продукта, които ви гарантират вечна младост

Младоликото излъчване до голяма степен се дължи на ген, но все пак има и няколко фактора, които несъмнено оказват влияние и поддържат кожата вечно млада.

Редовната физическа активност, достатъчното сън, подходящата козметика и емоционалното настроение също са от ключово значение. Освен изброеното дотук несъмнено вличние върху състоянието на кожата оказва и храната, която консумираме.



Експертите са съставили списък с храните, които съдържат важни витамини и минерали, които допринасят за съхранение на младостта.

Ето ги и тях:

Моркови

Ако ги похапвате редовно, може буквално да спрете да стареете. Морковите съдържат витамин А, който насърчава производството на колаген в тялото - протеинът, отговорен за поддържане на кожата стегната и млада.

Освен това е установено, че сухата кожа, псориазисът, дерматитът и подобни кожни възпаления възникват в резултат на недостиг в организма на елементи като витамин А, В комплекс, С и К. Оранжевият зеленчук е изключително богатите точно на тези витамини, затова не се учудвайте от благоприятното му влияние върху кожата ви.

Вода с лимон

Напитката укрепва имунната система, прочиства организма и гарантирано подобрява състоянието на кожата. Най-добре е лимонът да се добавя към водата заедно с кората.

Специалистите препоръчват, ако искате да съхраните по-дълго свежия си вид, да превърнете напитката в част от сутришната си рутинна. За да е по-забележим ефектът, консумацията ѝ трябва да е на гладно.

Цвекло

Малко хора знаят, че тази кореноплодна култура съдържа голямо количество цинк, благодарение на който организмът започва да произвежда колаген. Но трябва да знаете, че усвояването на цинка в цвеклото, може да се осъществи, само ако не комбинирате зеленчука с източници на мазнини - независимо дали от животински, или от растителен вид.

Тиква

Причината тиквата да подобрява състоянието на кожата и да я държи млада и стегната е съдържанието на бета-каротинът. Той предпазва лицето от вредното влияние на слънчевите лъчи. Тиквата участва също като компонент в някои от маските за здрава кожа на лицето, като я ексфолира и успокоява.

Зелен чай

Зад младоликата и сияйна кожа на азиатките стои зеленият чай. Той е богат на антиоксиданти и също така клинично доказано притежава антибактериални и противовъзпалителни свойства. Японските красавици традиционно пият не само зелен чай, но и прилагат концентрат от него върху зачервявания и пъпки.