2019-а е вече тук и след като вече видяхме кой е най-големият хит при цветовете на косата за настоящата година, е време да обърнем поглед и към тенденциите в грима.

А какво е модерно през идните месеци в макиажа ни разкрива не кой да е, а сър Джон – личният гримьор на Бионсе.

Смели цветове

Тази година при грима за очите на почит са смелите и дръзки цветове. Затова, ако искате да сте в крак с тенденциите, заложете на очна линия, сенки и спирала в нюанси на наситеносиньото, например.

Да, подобен избор не е подходящ за работното място, но пък е перфектен за някое парти. И бъдете сигурни – ще придаде дълбочина и омайваща примамливост на погледа ви.

View post on Instagram
 

Монохромен облик

Грим, при който един конкретен тон доминира изцяло, е друга топтенденция тази година.

"Как да го постигнете ли? Много лесно – просто използвайте сенки, червило и руж в един цвят – прасковено, например", разкрива сър Джон.

View post on Instagram
 

В плен на розовото

Февруари е месецът на любовта и романтиката, затова е и идеалното време да заложите на така актуалната тази година комбинация от червени устни и потопени в розово клепачи.

"Обичам да добавям блясък върху центъра на клепача или върху вътрешните ъгълчета, защото така се получава красивият ефект на отразяване на светлината", споделя сър Джон.

View post on Instagram
 

Дебели вежди

Дебелите вежди продължават да са хит и тази година. Но не е достатъчно те да са дебели, трябва да са добре подчертани, за да изглеждат не само дебели, но и плътни.

View post on Instagram
 

Драматичен опушен грим

Клепачи, открояващи се с драматичен опушен грим в черно, е задължителен елемент към вечерната визия тази година. Като, за да сте в крак с тенденциите тази година, макиажът на очите трябва да е с форма, удължена и заострена във външния ъгъл.

View post on Instagram
 

Четете още: Тенденциите в червилата зa 2019-а