Автор
Woman.bg

6 доказателства, че киселото мляко прави кожата ви перфектна

Кой не иска да има сияйна и гладка кожа? Та тя е най-важният елемент от красотата ни и ако той страда, гримът не може да ни спаси. Грижим ли се добре за нея, тя ще ни отвърне с благодарност и нищо няма да може да застане между нас и красотата.

Съвсем не е нужно да хвърляте много време и средства, за да изглеждате добре и кожата ви да бъде щастлива. Трябва само да полагате правилните грижи за нея. Сигурни сме, че знаете, че е добре да почиствате грима си вечер, да използвате подходящ крем, от време на време да си правите пилинг и не на последно място – да се храните добре. Всъщност, най-доброто средство за красива кожа се намира в хладилника ви и то се нарича кисело мляко. Ето ви 6 причини да го използвате:

Изравнява тона на кожата

Доказано е, че ако човек нанася кисело мляко върху лицето си редовно, тонът на кожата се изравнява и тя придобива чудесен ярък цвят. Затова вместо да залагате на фон дьо тен и на други химични средства, просто си нанесете от чудотворното средство и ще забалежите как цветът на кожата ви ще се изравни. Достатъчно е да слагате не повече от 1-2 супени лъжици, когато го използвате като маска. Ако искате да подсилите още действието му, прибавете няколко капки лимонов сок.



Свива порите

Ако имате големи и широки пори, то киселото мляко трябва да се превърне в най-добрия ви приятел. Нанасяйте по 1 чаена лъжичка, оставяйте да подейства за 10-15 минути и изплаквайте с хладка вода. Щом отмиете маската, може да нанесете овлажняващ крем или зехтин, за да избегнете усещането за стягане и сухота.

Прогонва акнето

В случай, че искате да кажете „Не!“ на акнето веднъж завинаги, значи просто ви трябва кисело мляко. То е тайната съставка на редица продукти за борба срещу досадните несъвършенства, както и на много маски за лице. Киселото мляко е първенец в прогонването на всякакви бактерии и микроби, които ни пречат да бъдем красиви.

Предотвратява появата на бръчки

Едно от най-прекрасните свойства на киселото мляко е неговият подмладяващ ефект. Ако метаболизмът ви е забавен, то бръчките могат да дойдат много по-рано, отколкото очаквате, а знаете, че са изключително трудни за премахване. Затова ще направите невероятна услуга на кожата си, ако сутрин похапвате малко кисело мляко.


Премахва тъмните кръгове около очите

Ако не си доспивате и като цяло сте предразположени към тъмни кръгове под очите, е много важно да полагате специални грижи за тази част от лицето си. Тук на помощ ще дойде млечната киселина, която се справя безпроблемно с всякакви тъмни участъци на кожата.

Най-доброто средство срещу слънчеви изгаряния

Сигурно сте чували за този стар трик – когато прекалите със слънчевите лъчи на морето, да потушите пораженията с кисело мляко. То успокоява увредената кожа мигновено и възстановява химичния ѝ баланс. Това е така, защото киселото мляко е богато на цинк – елементът, който преборва вредите от слънцето за минути.

Четете още: Влияе ли върху растежа на косата фазата на Луната?