На всеки му е ясно, че модните тенденции в грима се зараждат на подиумите, на дефилетата на известните дизайнери.

Миналия септември в Ню Йорк се състоя Седмицата на модата за сезон пролет-лято 2012, определяща тенденциите на пролетния грим.

И така, ако искате да изглеждате стилно...

1. Гъсти вежди



Оставете пинсетата настрана – гъстите вежди се връщат на мода. Трудно е да се каже за колко време, но можете да се възползвате от този момент, за да изглеждате стилна, сериозна и самоуверена жена. Точно такъв е обликът на дамата с широки вежди.

2. Акцент на устните



Ако сте свикнали да акцентирате на очите си, гримирайки се, време е да се замислите за нещо ново. През пролетта на 2012 г. основният акцент ще пада на устните. Ярко червило, което да ви подхожда по цвят – това е, което ви трябва през този сезон.

3. Много руж



След студената и дълга зима едва ли можете да се похвалите с естествена руменина на бузите. Така че ще ви трябва руж. Много руж. Именно такава тенденция е зададена на модните ревюта от дефилетата пролет-лято 2012 г.

4. Не твърде ярко червено червило



Червеното червило е класика, неподвластна на времето. Тази пролет обаче ще е по-добре да го забравите и да го замените с по-убити цветове. Запазете стила „жената-вамп“ за тържествени случаи или... за зимния сезон.

5. Няколко оттенъка червило в един грим



В момента е модерно да се слагат няколко нюанса червило наведнъж. Ако досега не сте пробвали този похват, сезонът пролет-лято ще ви даде тази възможност. В центъра на устните нанесете по-тъмен цвят, който да изсветлява към краищата. Разбира се този похват не е подходящ за дневен грим, запазете го за вечерните си излизания!

6. Пастелен молив за очи

Вместо да подчертавате очите си с тъмни сенки, пробвайте пастелен молив за очи. Само една линия пастелно зелено или светлосиньо по горния клепач ще ви превърне в жена с омагьосващ и загадъчен поглед.