Автор
Ева Григорова

6-те неща, които Ел Макферсън практикува, за да продължи да бъде Тялото, дори на 57!

На 57-годишна възраст Ел Макферсън изглежда феноменално, а на перфектната ѝ фигура биха могли да завидят множество млади момичета.

Бившата моделка споделя, че визията ѝ не се дължи единствено на генетични фактори, а в ежедневието си е въвела 6 неща, които ѝ помагат буквално да сияе.

В блог пост, публикуван на сайта на нейната компания за хранителни добавки WelleCo, Ел разкрива, че дълбоко вярва в максимата, че “когато се чувстваш добре вътрешно, това си личи и по кожата ти”. Макферсън допълва, че е научила този урок след като през годините е изпробвала безброй терапии и продукти за кожа.

View post on Instagram
 

Освен стъпките, които разкрива, блондинката споделя още че смехът и позитивното отношение към живота, също са изключително важни фактори за сияйна кожа и добър външен вид.

1. Сутрешна грижа за кожата

Сутрешната грижа за кожата на красавицата включва взимане на нейната хранителна добавка Skin Elixir. Тя съдържа познати съставки като екстракти от асай бери, ацерола, алое вера, черен пипер, зелен чай, папая, грейпфрут, куркума и витамини B3, B6, и витамин Е. В допълнение тя приема и зелен елексир на прах, който също е част от нейната лична марка за красота. Той включва над 40 съставки, сред които са: eчемичена трева, пшенична трева, ананас, ябълка, годжи бери, ленено брашно, морков, асай бери, папая, пробиотична смес, спирулина, цвекло, сибирски женшен и др.

Като козметични продукти Макферсън използва серума и анти ейдж крема на популярната марка Dr. Barbara Sturm.

View post on Instagram
 

2. Пие три литра вода всеки ден

Ел вярва, че хидратацията е ключът към красивата и сияйна кожа. За да бъде сигурна, че ще успее да приеме цели три литра течности, тя започва деня си с топла вода с лимон и джинджифил. След това пълни бутилка с вода и чрез нея измерва колко от живителната течност ѝ остава да изпие за денонощието.

Макферсън отвори вратите и на своята кухня, като сподели свое примерно дневно меню:

Закуска: омлет със спанак и авокадо

Обяд: сьомга с лимон, зехтин и салата от цвекло

Вечеря: лаврак с гръцка салата с козе сирене или халуми

Снак: няколко фурми и зелен чай

Смути: бадемово мляко, протеин на прах, замразен банан и шепа горски плодове

View post on Instagram
 

3. Пие много сокове

Ел Макферсън не е сред противниците на джусинга, напротив - ако ѝ предстои работен ангажимент, тя пие сокове цели четири пъти на ден. Моделката разкрива, че използва много куркума, джинджифил, чесън, краставици и зеленолистни.

“Забелязвам разликата върху кожата си, само след седмица!” - разкрива тя.

4. Сухо четкане

Сухото четкане на тялото подобрява кръвообращението и се отразява чудесно на лимфната система на тялото. Ел го практикува три пъти седмично, за да отстрани токсините от организма си и да ексфолира мъртвите клетки по кожата си. След като приключи с четкането, тя подхранва кожата си с комбинация от какаово масло и масло от жожоба.

View post on Instagram
 

5. Движи се по 45 минути на ден

Моделката се стреми да се движи по минимум 45 минути на ден. Това може да включва разходка, тичане, плуване или йога. Сред останалите ѝ любими активности са падъл бординга, планинските преходи, карането на колело и водните ски.

6. Спи по 7 часа на денонощие

Когато децата ѝ били малки, Ел стояла будна до 2 през нощта и смятала, че това я прави наистина продуктивна. По-късно обаче осъзнала, че този навик не ѝ се отразява никак добре и че си отнема ценни часове сън, които също са изключително важни както за красотата, така и за здравето. Днес тя се стреми да спи по минимум 7 часа на денонощие.