Искате гримът ви да изглежда максимално естествено? Имаме няколко съвета за вас.

Гримът nude вече от няколко сезона е един от най-популярните. Жените от цял свят се опитват да си направят грим, който да изглежда максимално естествено. Но това не е толкова проста задача, колкото бихте си помислили. За да си направите nude грим като на моделите, трябва да спазите някои правила.

Овлажняване
За да има кожата естествено сияние, трябва да започнете всичко с почистване и овлажняване. Никога не започвайте да се гримирате, преди да сте измили кожата и да сте я овлажнили с крем за лице. За всеки сезон се иска различен крем – лятото ползвайте лек крем с текстура на гел, през есента и пролетта овлажняващ крем, а през зимата подхранващ. След овлажняването нанесете основа за грим с отразяващи светлината частици по Т-зоната. Така лицето ви ще изглежда по-свежо.

Фон-дьо-тен

View post on Instagram
 


Фон-дьо-тенът винаги се подбира индивидуално според особеностите на кожата. Единственото универсално условие за nude грим е средството да е достатъчно леко. Можете да ползвате и минерална пудра. Ако я нанесете направо върху основата за грим, пудрата ще ви стои като фон-дьо-тен.

Коректор

Използвайте това средство само по предназначение – върху зачервени участъци или кръгове под очите. Във втория случай е най-добре да нанесете коректора във формата на обърнат триъгълник, а после да размажете контура с пръсти или с четка.

Руж

View post on Instagram
 

Време е за руж. Той може да е с консистенция на пудра или кремообразен. Кремообразните ружове лягат добре върху фон-дьо-тена и се съчетават добре с него по текстура. Наблегнете на прасковените и розовите оттенъци – те ще освежат образа ви. Нанесете ги на най-изпъкналата част на бузите. Можете да ползвате и бежов руж или да го замените с бронзатор, който да подчертае скулите и овала на лицето. Бронзатор можете да нанесете и на гънката на горния клепач и под миглите на долния клепач, за да придадете обем на очите.

Спирала
Ако миглите ви по природа са гъсти и черни, можете да пропуснете спиралата. В останалите случаи за nude-грим ви препоръчваме спирала в кафяви нюанси. Можете да подчертаете контура на очите и линията на миглите с черен молив – така погледът ви ще стане по-изразителен. На клепачите можете да нанесете неутрални сенки – под вид на пудра или кремообразни.

Хайлайтер

View post on Instagram
 

Хайлайтер се нанася във вътрешния ъгъл на окото, под веждата и на скулите. За nude-грим са подходящи не твърде крещящи хайлайтери, които да осветяват кожата ви максимално естествено.

Червило

View post on Instagram
 


За перфектен nude-грим ще ви трябва и nude-червило. Може да е с леко розовеещ или прасковен оттенък. Подходящи варианти са и полупрозрачните балсами и гланцове за устни.