Автор
Woman.bg

7 продукта за кожата, без които не можете през зимата

Много хора ненавиждат зимата заради вледеняващите температури, изобилието от снеговалежи и ужасния студ.

Зимното време може да имат негативен ефект върху кожата и устните.

Откажете се от идеята да се справяте със зимата без подръчни средства, особено ако страдате от акне, екземи, много суха кожа или други кожни проблеми, които не се погаждат с времето.

За щастие има продукти за грижа за кожата, които ще ви помогнат да предпазите чувствителната си кожата от напукване и изсушаване.

Ако послушате съвета ни и си вземете някои от продуктите, които са ви необходими през зимата, ще можете спокойно да излезете навън и да си направите снежен човек или да си спретнете бой със снежни топки, докато кожата ви е защитена.

Топ 7 на най-необходимите през зимата продукти за грижа за кожата

1. Балсам за устни

Не излизайте без него. Устните ви ще са овлажнени и ще се чувстват добре. Обикновеният вазелин няма да свърши същата работа. Балсамът за устни съдържа специални съставки, които поддържат устните ви през целия ден и предотвратяват напукването.

2. Овлажнител за кожа

Можете да използвате този продукт не само за лицето, но и за цялото си тяло, особено през зимата. Ще получите чудесни резултати ако използвате овлажнители на петролна основа, тъй като те имат затоплящ ефект.

3. Слънчева защита

Точно така, нуждаете се от слънцезащитен крем, без значение дали е лято или зима. Нанесете крема половин-един час преди да излезете. Само защото е зима не значи, че слънцето не грее. Всички имаме различни типове кожа и някои хора са по-чувствителни към слънцето, така че не пренебрегвайте и този тип защита за кожата.

4. Скраб за тяло

За предпочитане е да използвате скраб с ексфолиант. Заради студа кожата става по-суха и чувствителна, а скрабът ще направи кожата ви по-гладка.

5. Масло за тяло

Маслото за тяло е много по-гъсто от лосион. То успокоява и възстановява кожата ви, а тялото ви остава гладко и хидратирано през целия ден.

6. Вазелин

Кожата ви през зимата трябва да е хидратирана. Може да използвате вазелин за лактите и стъпалата, дори за ръцете. Той е толкова ефективен, че може изцяло да замести лосиона за тяло.

7. Крем за лице

Лицето ни е най-изложено на зимното време. Колкото и да се увиваме в шапки и шалове, винаги остава незащитена част. За да предпазите кожата си използвайте нощен възстановяващ крем за лице, който е перфектната защита за зимата.