Автор
Ива Петрова

7 трика за случаите, когато нямате време да си измиете косата

Хората, които винаги и навсякъде всичко успяват, ни се струват почти супергерои. Те не си позволяват да полежат още 5 минутки сутрин, защото планират стриктно времето си. Ако обаче не сте от тях, най-вероятно често ви се случват пропуски. Особено трудно е да влезем в нормален ритъм сега, след дългата карантина.

Когато не ви остава време за закуска, проблемът се решава просто – ще хапнете по-късно. С миенето на косата всичко е много по-сложно, но не се отчайвайте – има няколко начина да излезете с гордо вдигната глава и от тази ситуация.


1. Заплетете си косата на плитка или рибена кост

Вместо обичайната опашка можете да си направите интересна и елегантна прическа, която няма да ви отнеме много време. Използвайте въображението си – обикновена плитка, рибена кост с различни наклони... има стотици варианти.

2. Ползвайте сух шампоан

Това е сигурно най-очевидното решение. Сухият шампоан е най-добрият приятел на съвременната жена – особено когато не й стига времето да си измие косата. Моменталният ефект и лесното използване са основните му предимства. Нанесете го в корените на косата, изчакайте 5 минути (през това време средството ще попие мазнината), срешете се и се насладете на чистата си коса.


3. Сложете си шалче или диадема

В трудни ситуации на помощ идват аксесоарите. Диадемите, банданите и шалчетата не само ще скрият грижливо мръсната ви коса, но и ще бъдат приятно допълнение към тоалета ви. Можете да изглеждате като истинска кралица дори и с неизмита коса!

4. Обработете косата си със сешоар

Свикнали сме да ползваме сешоар само след миене, но „сушенето“ на суха коса не е безумие, а гениален лайфхак. Ако разполагате с пяна или гел за коса, нанесете средството на косата и й придайте обем. Сега остава само да изсушите със сешоар. Този трик може да ви отнеме малко повече време, но със сигурност ще ви свърши работа, ако закъснявате за важна среща.

5. Овлажнете само част от косата

Този метод е подходящ за онези, които не са готови да посветят половин час на миенето на косата си, но имат 10 свободни минутки. Всичко е просто – навлажнете предната част на косата (не ви трябва душ, направете го на мивката), а после изсушете.

6. Ползвайте бебешка пудра

Този трик сигурно много ще зарадва младите майки, защото ще им спести харчове за сух шампоан. Бебешката пудра ще попие мазнината също толкова добре. Сипете малко от пудрата в шепи и я разпределете равномерно по косата, наблягайки на корените. Добре ще е да помасажирате скалпа с пръсти, за да оберете всичко. Само не прекалявайте и не изсипвайте пудрата директно на главата си – иначе ще изглеждате, сякаш имате пърхот.


7. Направете акцент с аксесоар за коса

Ако дължината на косата ви позволява, можете да срешете предните кичури встрани и назад и да ги вържете на малка опашка или плитка на тила. Остава само да украсите тази проста прическа с ярка шнола. Можете също така да навиете предната част на косата на стегнат фитил и да го фиксирате с красив аксесоар отстрани. Яркият акцент ще отвлече вниманието от неизмитата ви коса, така че експериментирайте смело.

Четете още: Кой ще е цветът за косите през лято 2020