Как успяват звездите всеки път да изглеждат зашеметяващо под светлините на прожекторите? Разбира се, огромна заслуга за това имат дизайтерите и стилистите им. Не трябва обаче да забравяме и колко са важни ежедневните грижи, които самите те полагат за своята бляскава външност. Събрахме за вас най-ефектните и интересни бюти трикове за красота на осем знаменитости.

Миранда Кер - балсам за устни за очите



Красивата австралийка е известна не само като един от най-популярните ангели на Victoria's Secrets, но и като бивша съпруга на Орландо Блум. За да придаде малко повече блясък на очите си, тя поставя върху клепачите си балсам за... устни. И не случайно. Благодарение на балсама за устни може порите на кожата на лицето се запушват. Ако сте заинтригувани от този метод на разкрасяване, достатъчно е да нанесете малко от балсама около ъгълчето на очите, а не по цялата повърхност на клепачите.

Лейди Гага – тиксо при гримиране

Трудно ще видим ексцентричната певица без макиаж на публично място. Известно е, че тя е почитател на цветните сенки, броката и очната линия. За да получи подходящата форма, тя прибягва да помощта на тиксото, като го залепва отстрани на окото. Този трик по думите ѝ предотвратява падането на излишен грим. Бъдете внимателни обаче, ако решите да пробвате тази странна техника. Ако кожата ви е чувствителна или склонна към зачервяване, почистите с памучен тампон, напоен с тоалетно мляко.

Денис Ричардс – авокадо и зехтин за буйна грива

Американската актриса, известна още и като бившатсъпруга на Чарли Шийн, е горд притежател на красива гъста коса. Тя обаче не разчита на козметичния щанд, а на кухненското шкафче, където редовно присъства любимото ѝ авокадо, прочуто с голямото си съдържание на антиоксиданти. С него тя си прави маска, като го намачква и добавя малко зехтин. Така приготвената каша от авокадо и зехтин прочиства скалпа, предотвратява дразненията. От своя страна маслата овлажняват и подхранват косъма.

Никол Кидман – сок от червена боровинка за косата

Австралийската звезда е известна със своята пословична гъста руса коса. За да я поддържа винаги в изряден и очарователен вид, тя сипва натурален сок от червена боровинка в шампоана за коса и се мие с него поне веднъж седмично. Червената боровинка има заздравяващ косъма ефект, придавайки му бляскав и сияен вид.

Салма Хайек – плодови фрешове за строен силует

Хайек е почитателка на натуралните съставки и държи "агресивните" бюти продукти далеч от тялото си. За да не яде прекалено много, Салма пие много фрешове, които я засищат. Любимите ѝ сокове за здраво тяло са от моркови и ябълки.Хайек споделя и друг трик, с който да поддържаме форма, без да се мъчим с диети: "Трябва да се претегляте на кантара всеки ден и да имате алармиращо число. Когато стигнете до лимита си от килограми, трябва веднага да почнете да се връщате във форма."
Когато това се случи, Салма скорострелно зарязва мазните храни и виното.

Джулия Робъртс – киснене на пръстите в зехтин

Макар и на 53 Джулия Робъртс, чиято звезда изгря с ролята ѝ в "Хубава жена", изглежда все така неотразима. За кожата си тя полага специални грижи, прибягвайки до услугите на зехтина. Благодарение именно на него тя разчита за здравето на кожата на пръстите и ноктите, като всяка седмица кисне ръцете си в зехтин. Зехтинът е особено препоръчителен при суха кожа и чупливи и загрубели нокти. Той е пълен с мастни киселини, които премахват замърсяванията и овлажняват.

Катрин Зита-Джоунс – плодове за по-бели зъби

Докато някои прибягват до помощта на содата, за да избелят зъбите си, любимата на Майкъл Дъглас дъвче бавно плодове. Пулпата на ябълката например помага за изсветляване на петна по емайла. Ягодите и техните черни точици също могат да променят значително цвета на зъбите. Но Катрин Зита-Джоунс предупреждава, че не бива да прекалявате с този трик, защото захарта в плодовете може да причини кариеси.

Тери Хачър – вана с червено вино

„Отчаяната съпруга“ е на 56, но за да направи кожата си по-мека и еластична, разчита особено много на... червеното вино. За целта си прави вана, в която кисне тялото си за известно време. Виното съдържа винена киселина и алфа-хидрокси киселини, които прочистват кожата и насърчават регенерацията ѝ, като премахват мъртвите клетки по-лесно. Ако този трик ви е развълнувал, не е нужно да изливате цели количества вино във ваната. Достатъчно е да намажете лицето си с памучен тампон, натопен в червено вино. Но не забравяйте, че не бива да имате рани или чувствителна кожа, защото в противен случай може да усетите дразнение.

Четете още: Фаталните грешки на звездите в разкрасяването