Автор
Woman.bg

Ах, и нашите абитуриентки да се гримираха така!

Оскарите отминаха, но не и еуфорията покрай тях.

Все още всички сме в трескаво коментиране на победителите, качването на Димитър Маринов с трибагреника на сцената, феноменалното изпълнение на Лейди Гага и Брадли Купър и съмнителната близост между тях.

Разбира се, наред с тези теми обръщаме достойно вниамние и на тоалетите, разходени по червения килим. И след като видяхме кои са най-добре облечените дами, сега е ред да обърнем поглед и към най-впечатляващо нагримираните.

Макаижът, който звездните красавици демонстрираха на събитието, бе нежен и деликатен, като тук-там се прокрадваше елегантно подчертаване на очите с помощта на черен молив и сенки.

View post on Instagram
 

Имаше и дами заложили на пищно опушения грим на очите, но те неотлъчно следваха правилото - ако макиажът на очите е богат, то устните са в телесен или една идея по-тъмен цвят.

Или иначе казано - по време на Оскарите минимализмът в грима бе издигнат на пиедестал.

View post on Instagram
 

И тъй като сезонът на баловете се задава на хоризонта, силно се надяваме родните абитуриентки да почерпят вдъхновение точно от подобни визии, които нагледно доказват, че може да си ефектна и без да демонстрираш крещящ облик.

Няма как да не отбележим, че разголените рокли, показващи повече, отколко ни се иска да видим, през последните години не са актуални сред завършващите училище у нас. Иска ни се да вярваме, че същото важи и за силния и натрапчив грим.