Ах! В Саудитска Арабия инжектират камилите с ботокс! Защо ли...

21 август 2021 | 18:00
2028
4
Снимки: Getty/Images
4

Арабският свят винаги е успявал да ни изненада по един или друг начин – хубав или не дотам приятен. Като се започне от традициите, свързани с религиозните възгледи и отношението им към жените и се стигне до грандиозното строителство на небостъргачи и цели острови.

Този път обаче останахме наистина шокирани от най-новата хрумка, която арабите братя са родили.От няколко години насам Саудитска Арабия утвърждава все повече една доста необичайна в иначе консервативната държава тенденция – камили да участват в конкурси за красота, където се разиграват хиляди и дори милиони, заложени на едно или друго животно.

Не това обаче е толкова стряскащото, колкото това, което следва да научите сега. За да участват в ежегодното състезание King Abdulaziz Camel Festival, на което се оценява външния им вид, камилите често биват подлагани на козметични интервенции, за да имат по-голям шанс да спечелят награда, пише Guf News.За целта стопаните им инжектират ботокс в ноздрите и устните, за да бъдат носовете им по-гладки, а устните – по-плътни и обемни.

Тази година изданието е шесто подред, а регистрираните за участие в него камили са 558 хиляди. Манипулациите за разкрасяване, които стават все по-актуални сред стопаните на животните с всяка следваща година обаче предизвиква съответно и все по-голяма вълна на недоволство сред природозащитниците.Според последните инжектирането на разтвори в лицата на животните е противопоказно и може да навреди сериозно на тяхното здраве.

Междувременно организаторите на събитието обещават да следят стриктно за спазването на всички изисквания към собствениците на камили, участващи в конкурса, едно от които е да няма допълнителни подобрения.В случай че някое от животните събуди подозрения, че е „тунинговано“ от собственика си, то преминава през ултразвуково изследване, целящо да установи има ли инжектиран ботокс в него, или не.

Ако се окаже, че камилата е с ботокс, тя бива изключвана от конкурса, а стопанинът ѝ – наказван със сериозна парична глоба. 

Четете още: Всичко, което трябва да знаете за ботокса

Коментари

4 Земи
  30 август 2021 | 17:04 отговор
 

Арабите инжектирали камилите с ботокс хаха ... тия май не са в крак с модата ... в българия "Камилите" се инжектират с ботокс от доста отдавна ... :D

 
3 Земи
  30 август 2021 | 17:00 отговор
 

Арабите инжектирали камилите с ботокс хаха ... тия май не са в крак с модата ... в българия "Камилите" се инжектират с ботокс от доста отдавна ... :D

 
2 r2d2
  22 август 2021 | 13:45 отговор
 

за да ги шибат! тия с чаршафите са извратеняци

 
1 XXX
  22 август 2021 | 13:00 отговор
 

ИРАНЕЦЪТ ТРЯБВА ДА ГОВОРИ НА МАЙЧИНИЯТ СИ ИРАНСКИ ЕЗИК ДА ВЯРВА ВЪВ ТАНГРА И ДА ЖИВЕЕ В ПРАРОДИНАТА СИ ИРАН АКО Е ИСТИНСКИ ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ А НЕ ДА ПОЗВОЛЯВА НА НЯКАКВИ ГРЪЦКИ БРАТЯ ДА ГО УЧАТ НА ЕЗИК И ИМЕТО БЪЛГАРИ Е ВЗЕТО ОТ ДРЕВНИЯТ ГРАД БОЛГАР ВЪВ ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ ТО Е ИЗМИСЛЕНО

 

Добави Коментар