Автор
Woman.bg

Алое Вера - разкрасителното средство, от което се нуждаете

Забравете за чудесата на съвременната козметика и палитрите за контури – единственото, което ви трябва, е отдавна създадено от природата. Растението, което още от древни времена е известно като извор на красотата се нарича алое вера. Предполага се, че то е било обожавано от Клеопатра и куп други забележителни жени, които са се грижели старателно за външността. Можете да го използвате за почти всички разкрасителни нужди. Днес ще ви изброим 7 начина да го включите в поддръжката на кожата.



1.Като афтършейв

Дамите, които избягват епилаторите и кола маската, знаят добре, че самобръсначките могат да причинят зачервяване и сухота. Растението има богато съдържание на ензими, които имат отлично противовъзпалително действие. То ще успокои кожата ви, дори и да сте се порязали някъде.

2.За почистване на грим

Просто нанесете екстракта върху памук и почистете лицето. Можете да го използвате и в комбинация с други продукти (например мицеларна вода), за да успокоите кожата си след дълъг ден. Има отличен ефект, защото премахва успешно всяка капка грим, мръсотията и изглажда кожата.

3.Страхотен хидратиращ продукт

Гъстата течност, която съдържат листата на алое вера прониква надълбоко в кожата много по-бързо от водата. Това растение е най-добрият хидратант за кожата ви.



4.Като лек за кожни проблеми

Ако страдате от розацея, акне или друг подобен проблем, то опитайте да включите алое вера в грижите за кожата. То има успокояващо действие и предотвратява възпаленията, освен това подсилва имунната система.

5.Като лек срещу изгаряния

В случай, че кожата ви е пострадала от силни слънчеви лъчи или сте се изгорили по друг начин, трябва да погледнете по-сериозно на това растение. Екстрактът от алое вера ще помогне на кожата да се възстанови по-бързо .



6.Като лек срещу ухапвания от комари

Или други животинки. Просто нанесете от гъстата течност върху памук и разтрийте ухапаното място.

7.Маска за коса

Косата ви съдържа аминокиселини и ензими, растението алое вера също. Когато миете и третирате кичурите си, губите от тези важни компоненти, затова е добре да си ги набавяте допълнително. Тук на помощ идва магичното масло от алое вера. Втривайте го два или три пъти седмично в скалпа си, за да се абсорбира добре. По този начин ще подобрите кръвообръщението и ще стимулирате растежа на косата. След като втриете маслото, останете 1 час с него и после го изплакнете и се измийте с шампоан.

Четете още: Как да си направите зашеметяващ грим на очите