Автор
Антония Дамянова

Бебешки ботокс: Последна мода в разкрасителните процедури

Ново модерно лечение, наречено „бебешки ботокс“, е сред иновативните методи в света на разкрасителните процедури. Благодарение на щадящите си качества и дискретност той набира все по-голяма популярност сред желаещите да придадат на кожата си нежен и сияещ вид.

Какво е бебешки ботокс?

Първо да изясним! Ако терминът „бебешки ботокс“ ви звучи като инжекции за малки деца, спокойно – това лечение няма нищо общо с малчуганите и изобщо не докосва лицето им. Вкъщност „бебешкият ботокс“ е по-ниска доза от стандартната и има някои превантивни, но също така и положителни ефекта върху кожата. Тя от своя страна става по-гладка и ярка, без обаче това да включва пълно заличаване на бръчките, както се случва при стандартния ботокс.

По време и на двете процедури се използва малка игла за поставяне на минимални количества ботокс или ботулинов токсин в избраните мускулни групи. Подобно на класическата интервенция, бебешкият ботокс обикновено се слага в трите зони, одобрени от експертите – между веждите, на челото и около очите. Въпреки това, напоследък се забелязва и поставяне на бебешки ботокс върху долната част на лицето, ако пациентът иска да я повдигне и стегне.

View post on Instagram
 

Разлики между бебешкия и стандартния ботокс

Най-голямата разлика, както посочихме по-горе, е дозирането. Броят на зоните за инжектиране могат да бъдат по-малко в зависимост от силата и позицията на мускулите на лицето.

Докато типичното лечение с ботокс може да се състои от 30 до 50 единици, това с бебешкия вариант се ограничава до 30 единици. Ефектът от намалената доза е по-фин. Методът оже да се използва от хора с ограничен бюджет, от такива, които търсят по-леки и повърхностни резултати, както и от представители на по-млада възрастова група.

Мислете за бебешкия ботокс като процедура по-скоро за отпускане на мускулите до отслабено състояние в сравнение с пълна парализа, което е точно желаният резултат, който някои пациенти търсят. В този сценарий целта е да се смекчи движението на мускулите, но не и напълно да изтрие емоциите от лицето ви.

За кого е най-подходящ бебешкият ботокс

Ако тепърва започвате да виждате бръчки и фини линии по лицето си, бебешкият ботокс е за вас. Той също така ще да ви помогне да предотвратите образуването на по-дълбоки бръчки. Като цяло бебешкият ботокс е най-подходящ за хора в средата на двадесетте до средата на тридесетте години, които искат да предотвратят ранна поява на бръчки, имат леко до умерено динамично мускулно движение с много минимални фини линии, когато лицето е в покой.

Не всеки обаче е добър кандидат за бебешки ботокс, поради което е важно да потърсите консултация с експерт, който може да определи точните очаквания и ви информира дали може да постигнете желаните цели. Например хората с дълбоки бръчки или желаещите повдигане на вежди няма да бъдат доволни от тази процедура.

Ползи от бебешкия ботокс

Въпреки че не притежава качествата на традиционния ботокс, който опъва и изглажда бръчките, бебешкият може да се похвали с това, че придава на кожата свежест, мекота и сияние, характерни за младежкия вид.

Бебешкият ботокс отпуска фините линии, повдига леко веждите и омекотява кожата. Резултатът ще бъде много по-фин, отколкото при обикновения, но за някои хора може да е достатъчно, за да им помогне да се почувстват по-добре, да изглеждат по-отпочинали, но все още да изразяват естествените си емоции.

Едно нещо обаче е задължително да очаквате от по-ниската доза ботокс – по-краткотрайни резултати. Важно е да знаете, че те най-вероятно ще изчезнат след по-малко от три месеца. Ако искате повече време да се наслаждавате на стегната кожа, вероятно ще трябва да увеличите дозировката на ботокс или да преминете на стандартно лечение.

Като цяло обаче леченията с ботокс са безболезнени и бързи с минимални странични ефекти или усложнения, като са доста ефективни при редовна поддръжка. Може да отнеме от три до пет дни, за да се видят резултатите. Освен това, тъй като ботоксът се инжектира с игли, може да се появяват леки синини на въпросното място след лечението и да се задържат там около седмица. Възможни са и отоци. Също така мястото може да се подуе за 5-10 минути, подобно на ухапване от комар, но бързо избледнява.



Странични ефекти

Според експерти традиционният ботокс е най-безопасното и ефективно лечение с минимални усложнения, предназначено за подобряване и подмладяване на външния вид. Имайки предвид по-ниската дозировка ипо-малкото места, които се инжектират при бебешкия ботокс, следва той да е още по-безопасен.

Най-големият недостатък е намалената му дълготрайност заради по-малкото единици, както и по-слабия ефект.Това може да ви изкуши да получавате по-чести лечения, вместо да чакате пълните 90 дни между тях, което е стандартната препоръка. Дори бебешкият ботокс, прилаган по-често от 90-дневни интервали, може да доведе до повишен риск от развитие на имунитет към използвания невротоксин. По този начин леченията ще станат по-малко ефективни с течение на времето.

Грижа след процедурата

За да се сведе до минимум рискът от появата на синини от бебешкия ботокс, експертите предлагат да се избягва алкохолът в деня преди лечението. Пет дни преди поставянето на бебешкия ботокс трябва да се прекрати приемът на разредители на кръвта, както и на добавки от рибено масло или витамин Е

След лечението е важно пациентът да остане в изправено положение и да се избягва докосването и търкането на третираната зона в продължение на шест часа. Физическата активност за около ден след процедурата е абсолютно забранена.

Само лекарят може да ви каже към какви козметични средства може да прибягвате след процедурата.

И не забравяйте! Преди да се подложите на въпросната интервенция, първо обсъдете личните си желания и конкретни естетически цели с професионалист.

Четете още: Всичко, което трябва да знаете за ботокса