Автор
Woman.bg

Белият трюфел – новият еликсир на младостта

Вече знаем, че белият трюфел може да превърне почти всяко ястие в шедьовър, но сме длъжни да ви уведомим, че той е истинска находка както в кулинарията, така и в козметиката. Белият трюфел е онази магична съставка, от която се нуждае кожата ви, за да остане свежа и да изглежда все така млада през годините.

View post on Instagram
 


Това е най-ценният вид гъби и са изключително редки. Те съдържат незаменими аминокиселини, полезни соли и минерали, магнезий и протеин. В козметиката белият треюфел се използва за процедури, целящи интензивно подмладяване на кожата, изглаждането на бръчките, както и премахването на пигментации. Този вид гъби са най-богатият източник на пълната гама витамини от група В. Също така те се преработват бързо от човешкия организъм.



Ето с кои витамини може да се похвали белият трюфел:

Витамин В1 (тиамин) – възпрепятства преждевременното стареене на кожата, като помага за изглаждането на най-големите и най-малките бръчки.

Витамин В2 (рибофлавин) – влияе върху цвета на лицето и подсилва тена ни. Той успокоява възпаленията, връща блясъка и оскорява метаболизма. Ако тялото ви изпитва достиг на този витамин, обикновено симптомите са: люпене на устните и образуването на бръчки около тях.

Витамин В3 (ниацин) – предпазва кръвоносните съдове и капилярите, а също така предотвратяването на появата на груба кожа.

Витамин В6 (пиридоксин) – стабилизира метаболизма, регулира нивото на смилаемост на аминокиселините в организма, участва в синтеза на много протеини. Липсата на този витамин може да доведе до дерматит.

Витамин В9 (фолиева киселина) – защитава кожата от вредните въздействия на околната среда, има противовъзпалително действие. Помага ни да се отървем от всякакви пъпки и обриви.

Витамин В10 (парааминобензоена киселина) – мощен антиоксидант, който предпазва кожата ни от вредите, които може да ѝ нанесат слънчевите лъчи.



Витамин В12 (цианокобаламин) – ускорява циркулацията на кръвта и метаболитните процеси.

Белият трюфел има чудесно хидратиращо свойство върху кожата. Препоръчително е да започнете да го използвате след 25-годишна възраст, когато се появяват първите признаци на стареене по лицето ни. Той ще придаде еластичност, свежест, блясък и равномерен цвят на кожата ни, дори е много по-добър е от лифтинга.

Четете още: Защо трябва да носим червило?