Корекцията на веждите чрез дермопигментация е една от най-търсените процедури сред дамите, които искат да се сдобият с перфектно оформени арки над очите, дори това да означава промяна на естествената им форма.

Перманентният грим всъщност е вид козметична татуировка, при която оцветяващите пигменти проникват повърхностно в горните слоеве на епидермиса.

Те са съставени главно от оцветители с минерален произход, които за претъпели предварителни тестове аз алергия и токсичност.

Колко дълго трае ефектът от корекцията на веждите?

Естественото излющване на кожата, клетъчното обновяване, предизвиква прогресивно отслабване на цвета за един период от една до три години, според интензитета на имплантирания пигмент. Т.е. светлите цветове ще се задържат за по-кратък период от тъмните. Обикновено срокът е 2 до 5 години (след задължителното ретуширане).

Как ще се чувствате след процедурата?

Веднага след сеанса полученият цвят ще е по-интензивен, но постепенно избледнява за около седмица.

Около 50% от имплантирания пигмент се абсорбира от организма, а останалия отпада заедно с леките корички, които ще се образуват след повърхностното издраскване на кожата.

Ще боли ли?

По време на работа се използва локален анестетик, който обезболява третирания участък и усещането е като при обикновена епилация.