Да излъжеш есента: 5 трика срещу суха кожа

15 октомври 2022 | 19:18
6174
1
снимки: Unsplash
1

Суха кожа, алергии, понижен тонус и меланхолично настроение - това са само част от характерните за есента състояния, с които вероятно много от вас се сблъскват. И макар да е трудно да превъзмогнем факта, че слънцето залязва няколко часа по-рано и навън е мрачно, не трябва да се предаваме и да се поддаваме на носталгията по лятото, а да засияем и да бъдем все така красиви. С две думи - днес ще ви споделим 5 тайни как да излъжете есента и да се отървете от сухата кожа. 

Хапвайте повече мед и го включете в козметиката си

Медът е прекрасно средство за подслаждане в мрачните дни и на всичкото отгоре има противовъзпалително въздействие върху организма. Включете го не само в диетата, но и в разкрасителните процедури. Съвсем спокойно можете да го използвате като крем или лосион и също така има много варианти за маски, които включват този прекрасен пчелен продукт. 

мед

Използвайте козметика с алое вера 

Алое вера е растение, което има магично въздействие върху кожата. Можете да използвате както козметика с алое вера, така и да се снабдите със самото растение, като използвате естественият гел в него. Отлична идея е да разрежете листо алое вера и да извадите с дървена лъжица съдържанието му. Можете да си направите крем, като съчетаете гела с масло - бадемово или кокосово. Сами ще се убедите, че това растение ще хидратира кожата ви впечатляващо бързо. 

алое вера

Да си поговорим за кокосовото масло

Кокосовото масло е много популярно в последните години. Независимо дали става дума за диетични рецепти, или за разкрасяване - то е отлична опция. Кокосовото масло има чудотворно въздействие, можете да го използвате като крем. То е особено препоръчително при кожни инфекции и при хора с екзема.

кокосово масло

 

Хладни душове

Хладните компреси и хладните душове са прекрасна опция за сухата кожа. Ако кожата ви е изсъхнала само в конкретни участъци, заложете на компрес. Много е възможно, ако обичате да взимате гореща вана или душ, да забележите, че кожата ви се изсушава лесно, затова заложете на по-хладка вода. Също така не използвайте ароматизирани гелове за душ, потърсете натурална козметика. 

жена

Носете по-широки дрехи

Забравете за тесните драхи и за грубите материи, които могат да раздразнят кожата ви. Избирайте дрехи от меки платове и в никакъв случай на прилепнали модели. 

жена


Четете още: Маска от тиквички - хитът на натуралната грижа за лицето

Още по темата

Коментари

1 гугъл - видеоклип
  16 октомври 2022 | 07:00 отговор
 

ДАВАМЕ ДУМАТА гост Надежда Доичева "Катастрофи в София" / TVMEDIA

 
 
ВЕСЕЛА ГЕОРГИЕВА
16 октомври 2022 | 07:00

норге, че не мое сите да сме уникално убави и уникум умни като надежда дойчева глобален грозник бе.

 
16 октомври 2022 | 07:01

Че надежда дойчева у сурат е като вещица а у тело е като хипопотам, че погледни му свински ръце бе. Да живее гримьор на надежда дойчева.

 
Бивш от МВР
16 октомври 2022 | 07:01

Че с тоя норге сме любовници у форумо на с.п.о.р.т.а.л б.г

 
надежда дойчева - мангал - гугъл
16 октомври 2022 | 07:02

В.Н.И.М.А.Н.И.Е: Тези мошеници мамят и тормозят хора ...2021/10/17 › внимание-тези-моше... 17.10.2021 г. — П.о.л.и.н.а С.т.а.н.ч.е.в.а Х.а.м.и.д и Н.а.д.е.ж.д.а Д.о.й.ч.е.в.а. 0. Споделете. - ----. За п.р.е.с.т.ъ.п.н.а г.р.у.па., която върлува в София, сигнализират читатели ...

 
16 октомври 2022 | 07:03

Че надежда дойчева бандит вика дръжте бандит и наркоман семерджиев.

Добави Коментар