Да съживим косите си!

06 октомври 2009 | 13:01
5242
2
2

Косата, както всяка част от тялото ни, се нуждае от ежедневна употреба на витамини, а тези които стимулират растежа й са А, В, С и Е.

Високо съдържание на тези витамини има в следните храни: риба, стафиди, спанак, боб, кисело мляко, боб, коприва, които освен всичко друго са и един неизчерпаем източник на протеини.

Вместо, да се бори с десетките продукти за освежаване на изтощените крайчета, който на всичкото отгоре са и изключително мазни, а в някои случаи и лепкави, дайте възможност на косата си да расте дишайки. За това са нужни само няколко крачки до любимата фризьорка и един пръст скъсяване на крайчетата. Това, придружено и от леки фрикции на скалпа стимулира кръвообращението и съответно подпомага растежа на косата.

Ежедневният стрес и липсата на движение също оказват влияние. Добрият сън (минимум 7 часа), комбиниран с редовни упражнения, не само ще подобри вида и растежа на косата ви, но и здравето ви като цяло.

Чистата коса расте по-бързо, защото порите й не са запушени, а и скалпа е стимулиран. Не забравяйте да миете и четката си за коса.

Не я решете докато е мокра, защото така по-лесно се къса. Използвайте шампоан и балсам, подходящ за нейния тип. Пропускайте сешоара, машата и пресата винаги, когато е възможно.

И не забравяйте, поне веднъж седмично, да я изплаквате с коприва - придава неповторим блясък, а и заздравява косъма!

 

Коментари

2 hmm
  16 ноември 2009 | 22:04 отговор
 

mojesh da si kupish ot aptekata, ima izshushena kopriva i po specialno ti preporachvam koreni ot kopriva, tai kato ima i otdelno izsusheni lista ot kopriva....

 
1 ehh
  06 октомври 2009 | 14:20 отговор
 

tochno se chueh neshto za blqsuk na kosata..ama ot kude sega kopriva..

 

Добави Коментар