Автор
Веселина Петрова

Диетата за младост на Бриджит Макрон - как действа?

Бриджит Макрон е на 67. Навърши ги през пролетта. Но изглежда страхотно. И това не се дължи само на добрите гени. Не. Бриджит се храни с определени продукти и спортува. Първата дама на Франция обожава своя велосипед.

View post on Instagram
 

Бриджит не е привърженичка на диетите, но внимава в менюто ѝ винаги да има поне 10 сезонни плода и зеленчука.

View post on Instagram
 

По думите на диетолога Франки Филипс, методът на Макрон е много правилен. Наличието на разнообразни плодове и зеленчуци в менюто е един от най-добрите начини за поддържане на здравето и удължаване на младостта.

„При хората, които консумират пет порции (около 400 г) плодове и зеленчуци дневно, рискът от развитие на хронични заболявания, включително сърдечни болести и рак, намалява", смята Филипс.

View post on Instagram
 

Плодовете и зеленчуците са не само източник на фибри, но и на хранителни вещества. Днес много диетолози препоръчват да се храним с повече зеленчуци, които са с високо съдържание на витамини, вместо с обичайните хранителни добавки. Има дори специални списъци със зеленчуци и плодове, които са с подмладяващ ефект. Вижте кои са те!

Спанак
– той е богат на лутеин и зеаксантин, които намаляват риска от катаракта, и оказват положителен ефект върху състоянието на ретината.
Червени чушки – богат е на много витамин С и каротин, които се считат за мощни антиоксиданти. Витамин С помага за укрепване на имунитета и предотвратява стареенето на кожата и появата на бръчки.
Ябълки – това е един от най-популярните антиейдж плодове с високо съдържание на пектин, който ви позволява да се освободите от токсините и да поддържате кожата еластична.
Авокадо - то е с много високо съдържание на витамин Е, който е мощен антиоксидант. Диетолозите го препоръчват при суха и раздразнена кожа.
Броколи – те са богати на кверцетин - антиоксидант с противовъзпалителни свойства. Считат се за отлично средство при профилактиката на колит и артрит.