Автор
Теодор Муховски

Домашна маска с куркума ви прави 10 години по-млади

Домашната маска с куркума освежава и изглажда кожата, намалява несъвършенствата ѝ и най-вече редуцира съществуващите бръчки. След нанасянето ѝ лицето ви ще бъде сияещо, овлажнено, гладко и стегнато.

Не можете да закупите тази маска във всяка аптека. Основната съставка може да бъде намерена в секцията с подправки на изгодна цена. С куркума можете да приготвите маска, която действа като лифтинг.



Куркума - ароматна подправка, която, както се оказва, също трябва да бъде включена в грижата за лицето. Тази подправка е идеална против бръчки и има антибактериални и избелващи свойства. Тя подхранва и придава блясък. Ако искате да намалите бръчките, имате проблеми с акне или обезцветяване на лицето си, можете да опитате маска с куркума. Това лесно за приготвяне козметично средство се оценява от все повече жени. Маската от куркума помага и при кожни възпаления, препоръчва се и като лек за тъмни кръгове под очите.



Какви са основните предимства на маската с куркума:

- намалява фините линии;
- забавя процеса на стареене;
- има антибактериални свойства;
- освежава, овлажнява и озарява кожата;
- подобрява еластичността на кожата;
- ексфолира мъртвите кожни клетки;
- ефикасно средство за акне и обезцветяване, суха кожа.

Как се приготвя маска от куркума?

Рецептата за маска с куркума е проста. Изборът на съставки зависи от това при какви кожни проблеми искаме да приложим тази маска. Ако искаме да намалим бръчките, тогава всичко, от което се нуждаете, е кисело мляко, куркума и малко мед.



За кожа, склонна към акне, рецептата за маска е малко по-различна. Тук в състава ще се появят овесени ядки и канела. Хората с обезцветяване на лицето се препоръчва да добавят малко лимонов сок към маската, за да изсветлят леко кожата.

Рецепта за маска от куркума за бръчки:

Смесете 2 супени лъжици натурално кисело мляко, 2 супени лъжици куркума и 2 супени лъжици мед.

Рецепта за маска от куркума за акне: 2 супени лъжици куркума, 2 супени лъжици натурално кисело мляко, 2 супени лъжици мед, по желание: овесени ядки и половин чаена лъжичка канела. Смесете всички съставки заедно и нанесете.

Рецепта за маска от куркума за обезцветяване: 1/4 супена лъжица куркума, 1 супена лъжица мед, 0,5 супени лъжици лимонов сок. Смесете всички съставки старателно в купа.

Рецепта за озаряваща маска от куркума за тъмни кръгове под очите: 2 супени лъжици брашно, 1 чаена лъжичка куркума, 3 супени лъжици мляко или кисело мляко, няколко капки мед.

Кога да използвате маска от куркума

Не забравяйте, че куркумата оставя трайни петна по тъканите, така че е по-добре да правите процедурата вечер. Оставете маската върху лицето си за около 10-20 минути (изчакайте да изсъхне). След това изплакнете обилно (за да се отървете от леко жълтеникавия оттенък, повторете действието няколко пъти), като внимателно масажирате. Накрая нанесете любимия си овлажнител. Маската с куркума може да се използва ежедневно.



Четете още: Снахата на Виктория Бекъм го доказа: Тънките вежди се завръщат