С голямо задоволство и широка усмивка днес поставяме началото на специална рубрика, посветена на грижата за косата, която кръстихме "Домашни тайни за красотата на косата". Защото вярваме, че най-добрите съвети не са тези, които някой е седнал да пише в търсене на новото си хоби, а онези, които само опитът и времето извеждат на преден план.

За целта се свързахме с една млада, много талантлива и упорита дама, която преди година отвори собствен Салон за коса и маникюр ONE, като преди това 18 години се учи от едни от най-добрите в бранша. Съветите й са подходящи както за дамите, така и за мъжете, защото освен за прически, с Цони ще говорим и за цялостна грижа за косата. Очаквайте рубриката ни всеки петък, а преди това, на вашето внимание представяме Цони от ONE.

Здравей, Цони! Много се радваме и ти благодарим, че стартираме рубрика, свързана с грижата за косата, заедно. Кажи ни какви теми да очакваме от теб?

О, за мен е удоволствие, сигурна съм, че ще бъде забавно и полезно! В рубриката ще говорим за ежедневни неща - проблемите, свързани с косата, за домашната грижа и за нуждите на различните типове коса. Специално внимание ще отделим на грешките, които виждам, че хората допускат по тези въпроси и съответно ще давам ноу хау как да ги поправят. Ще разкривам ценни съвети от собствен опит за това как всеки един може да има и поддържа здрава и красива коса, като, разбира се, ще ви държа в течение и с модните тенденции по отношение на различните прически и цветове.


Това, че повечето ти съвети са предназначени предимно за приложение вкъщи, не те ли притеснява, че ще ти изяде от хляба?

Не, разбира се. Всеки уважаващ себе си човек трябва да знае как да се грижи за себе си, съответно и за косата си. Повечето от нас нямат възможност да инвестират време и средства през ден да са в салона. А и с времето осъзнах, че хората са дезориентирани в морето от козметика и измамна информация.

Кое е най-голямото ти предизвикателство в професионален план? Разкажи ни малко повече за това как изобщо реши да се захванеш с тази професия?

Всъщност това не е детската ми мечта. Навремето исках да стана моден дизайнер, но моите родители не взеха на сериозно подема ми и съответно не ме изпратиха на уроци по рисуване. Въпреки това аз се явих на изпит, съответно оценката не беше достатъчна за модния дизайн и затова се записах в класа по фризьорство. Така се научих да моделирам коси, което е оказа много вълнуващо и носещо ми удовлетворение и муза. Три години по-късно започнах работа на терен, и така вече 18 години. През миналата усилията ми бяха увенчани с още по-голям успех и отворих собствен малък салон за коса и маникюр.

Нужна е смелост, за да стартираш собствен бизнес, особено с такава голяма конкуренция - вече на всеки ъгъл има салон за красота. Кое те отличава теб, освен фактът, че в салона ти няма телевизор, а книги и картини?

Наистина е смело решение, но не и когато имаш подкрепата на верни приятели и клиенти. Абсолютно сте прави, че салонът ми не е типичният фризьорски салон. Още в самото начало исках да създам място за приятели, в което освен да се грижа за косата им, да споделяме впечатления, емоции, изкуство. Картините тук са на една прекрасна дама, а книгите са на наши млади автори. Вярвам, че красотата ще спаси света и именно затова не трябва да я пазим само за себе си, а да я споделяме.

Наскоро се върна от Милано, където беше на специално обучение, разкажи ни?
В Милано беше много вълнуващо, там модата и красотата са във въздуха. Бях на обучение в една от най-добрите академии, работихме върху последните модни тенденции, за които ще ви разкажа още в следващия материал.