Автор
Woman.bg

Домашни трикове срещу целулит, които наистина действат

С идването на пролетта и наближаващото лято роклите стават все по-къси, което ни напомня, че е време да помислим за несъвършенствата по краката си. В момента може и да сме в изолация, но това съвсем не е извинение да занемарим външния си вид. Не забравяйте, че само след месец-два ще трябва да покажем краката си в любимите ни къси панталонки, рокли и поли.

И вместо да тичате до аптеката, огледайте се за нужните помощници вкъщи. Има някои домашни продукти от кухненското шкафче, които ще ви помогнат да се избавите навреме от така досадния целулит по време на карантина.

Скраб с кафе и етерични масла

Необходими са ви:
½ чаша овесени ядки, запарени
2 с.л. сол
2 с.л. смляно кафе
5-6 капки етерично масло от портокал
3-4 капки розмарин
2-3 капки масло от канела


Разбъркайте сместа и я нанесете върху проблемните зони. Масажирайте в продължение на 5-10 минути. Изплакнете с топла вода, а след това – с хладка. След процедурата хидратирайте кожата с нежна овлажняваща емулсия или тоалетно мляко.

Масаж с мед и лавандула

Наложете върху проблемните места 1-2 лъжици тънък слой мед, предварително смесен с 3-5 капки лимоново, лавандулово, портокалово или евкалиптово масло. Разтривайте, като отлепята рязко дланите от сместа. Процедурата подобрява кръвообръщението в кожата и мускулите, а също така оказва благотворно въздействие и върху нервната система. Манипулацията трябва да продължи не по-малко от 10 минути. След това изплакнете с хладка вода и нанесете овлажняващ лосион.

Детоксикирайте тялото с цитрусов сок

Пречистете организма от натрупаните токсини в него, като в продължение на три дни, сутрин на гладно, консумирате прясно изцедени сокове (смес от портокали, лимони и греюпфрут, разредени с вода). Нужно е в този период да отстраните от менюто си консумацията на сладки и тестени продукти.

Кълнове при хормонален целулит

Често целулитът е вследствие на хормонален дисбаланс. Покълналите зърна подпомагат овулацията и от там влияят на хормоните. Полезна е негруханата пшеница, слънчогледът, сусамът, соята – 50-100 г дневно, или люцерновото семе – до 50 г. Можа да добавите кълновете в салати или в ястия под най-различна форма - сурови, изсушени или смляни.

Запарка от джоджен

В 200-250 г вряла вода се запарват 5 г джоджен за около 10 минути. С този еликсир срещу целулит ефектът е видим след втория месец. Освен това подпомага хормоналния баланс, предпазва от кисти на яйчниците. Прецедете отварата и пийте сутрин и следобед.

Четете още: Какво издава силуетът ви за вас