Искате да се радвате на безупречен външен вид, открояващ се с бляскава и здрава коса и свежа и сияйна кожа? А за целта сте готови да се подложите на скъпоструващи процедури и да похарчите баснословни суми.

Не го правете. Всичко, от което се нуждаете, за да се радвате на изящен външен вид, се намира... във вашия хладилник. Точно така – няма по-ефикасни разкрасителни средства от домашно направените, включващи само природни съставки. И в това твърдо вярват едни от най-обаятелните звездни дами. Въпреки че имат достъп до най-скъпите бюти продукти, дамите, на които са посветени следващите редове, се кълнат, че дължат прелестния си външен вид на направени у дома мехлеми.

Ето техните тайни домашни отвари за красота:

Маска от кокосово масло за бляскава коса на Миранда Кер

View post on Instagram
 


Необходими продукти:

2 супени лъжици кокосово масло;
1 супена лъжица ябълков оцет

Просто смесете съставките и ги нанесете по дължината на измита с шампоан коса. Гривата трябва да е все още мокра, а маската да се остави да подейства пет минути. След това косата се измива и по желание може да се използва балсам. Кокосовото масло ще хидратира косъма, а оцетът ще придаде блясък и ще го заздрави.

Лимонова маска срещу червени петна на Скарлет Йохансон

View post on Instagram
 


Актрисата е споделяла, че често страда от червени петна по кожата на лицето. Ефективен начин за справяне на проблема тя е открила с паченца лимон, които поставя върху засегнатите участъци. "Може би звучи странно, но не ми дразни кожата по никакъв начин", споделя звездата.

Розова вода за меки и нежни устни на Приянка Чопра

View post on Instagram
 


Необходими продукти:

щипка морска сол;
2-3 капки чист глицерин;
няколко капки розова вода

Красивата актриса нанася смес от изброените съставки върху устните си, след всяко махане на червилото, за да бъдат те меки и неустоими.

Масло от гроздови семки за нежна и гладка кожа и срещу алергии на Ема Стоун

View post on Instagram
 

Актрисата страда от алергии, затова тя разчита най-вече на помощта на природната аптека. "Използвав масло от гроздови семки, за да хидратирам кожата на лицето си", сподели преди време тя пред style.com. Тя ползва въпросното масло и като лосион за тяло, и като крем, и като серум за лице. "Ухая на грозде през цялото време", споделя още тя.

Скраб за тяло с морска сол на Кейт Бланшет

View post on Instagram
 


Необходими продукти:

Зехтин или макадамово олио
Сок от грейпфрут
Морска сол

Кейт Бланшет използва за кожата на тялото си пилинг, който си приготвя сама. За целта тя смесва сок от грейпфрут със зехтин (олио от макадамия) и добавя към тях морска сол. Търкането на кожата с тази скраб ефикасно отстранява мъртвата кожа и подхранва в дълбочина.

Четете още: Фаталните грешки на звездите в разкрасяването