Едно слънчево момиче - Полина от PolinaSofia.com (интервю)

06 март 2014 | 12:25
8256
9
9

Ето я, най-накрая... Полина от PolinaSofia.com. Една от големите ни любимки в сферата на красотата, стила и мотивацията (о, да, тя може да те мотивира с точно 3 изречения; достатъчно е да прочетеш, например, това).

Полина е съвкупност от много неща и макар познанството ни да е отскоро, някак успяхме да подберем най-открояващите се в един образ, който с радост ви представяме тук. А именно - едно от най-интересните лица на българската Beauty блог сцена, млада и красива дама, която излъчва увереност и сила, но едновременно с това нежност, деликатност и известна сладост. Във вените ѝ тече украинска кръв, но за свой дом е избрала родината ни. Обича чай, котки, пътешествия, позитивни мисли и хора и свободата да споделя.

Ето за какво успяхме да си поговорим с Полина...

 

Разкажи ни как ти хрумна идеята да имаш собствен блог?

Без съмнение първият тласък в блогърството дължа на Жюстин Томс с вдъхновяващите й лекции (по време на студентството ми), на които тя неведнъж спомена колко е важно да се учим на смислена и полезна комуникация и колко е важно всеки от нас да създава свое качествено дигитално наследство, което днес е и едно от моите посланията към приятелите и читателите на блога – не отлагайте, а създайте свое виртуално местенце!

В едно изречение – каква е мисията на PolinaSofia.com?

Да споделям идеи и да вдъхновявам, както и да намирам съмишленици и нови приятели.

Нека разберем нещо и за самата теб – откъде си и накъде отиваш?

Родена съм в Киев, но реално съзнателния ми живот започнах тук, в София. В София, която обожавам. За всеки човек възрастта, в която започва да живее съзнателно, е различна. При мен този процес започна в началото на студентството – именно тогава истинският самостоятелен живот (и съчетаване на работа с университет) ме накараха да разбера, че в този свят много неща подлежат на промяна и зависят от мен. С това чувство е свързан и отговорът на въпроса “накъде отиваш?”. Отивам към онова мое Аз, което да ми дава повече наслада от живота и да подобрява този на хората около мен.

В твоето прекрасно виртуално пространство място намират място публикации, свързани както с грижата за красотата, така и материали за мода и стил, здравословно хранене, случки от личния ти живот... Коя от темите все пак ти е слабост?

Вероятно това са темите в категорията "Щастие". В тази категория пиша най-рядко. Никога не е лесно да облечеш в думи нещо толкова субективно като Щастието, да формулираш лични неща и размисли така, че да са разбираеми и наистина полезни(!) на читателя, чието време ценя. Тази категория я виждам като предизвикателство и затова я усещам наистина специална. Вярвам, че ще ставам все по-активна в нея.

Разкрий кой е козметичният продукт, без който не можеш да си представиш ежедневието?

Хидратиращ крем. Вярвам, че качествената хидратация "is the key".

Кое подкрепяш – пазаруването на козметика по интернет (знаем , че в България много от асортиментите на големите марки не са в наличност, а наличните са на твърде завишени цени) или от аптеки/дрогерии/бутици, където можеш да видиш и пипнеш продукта?

Подкрепям и двете, стига преди да се извърши плащането, вече да сме се запознали с продукта. С други думи, първо тестваме (и декоративна, и бяла козметика), даваме си ден-два за размисъл, четем ревюта за информация и чак след това купуваме било то online или offline.

Откровено споделяш за дългогодишната ти битка с акнето. Посъветвай ни нещичко, което смяташ за фундаментално при третирането на този проблем.

Никакво бездействие и/или самолечение - те винаги ще пораждат негативни емоции, ниско самочувствие, а също и белези. На нас се пада грижата да изглеждаме и да се чувстваме добре! Просто трябва да си го поставите за цел, а ако ви потрябва съвет или доза допълнителна мотивация – винаги съм насреща!

Стъпка 1: Целенасочено лечение, включващо лечебна козметика и бяла козметика за поддръжка.
Стъпка 2: Постоянство.

Видео по темата можете да видите тук

Кой е любимият ти домашен ритуал за разкрасяване? И кое е по-специалното при него?

Иска ми се любимият ритуал да беше нещо красиво, момичешко и лежерно, но… Истината е, че любимите ми ритуали са онези, които дори и да не са много приятни, дават видими резултати след време и наистина действат разкрасяващо. На първо място е ежедневното ми преобразяване във Фиона (от филма "Шрек") с помощта на зелената ми маска срещу акне, която се приготвя в аптека по рецепта на дерматолог. На второ място са домашните маски за коса (два пъти годишно, като всеки път е в продължение на месец) с горчица в корените за събуждане на “спящите” фоликули и с арган/зехтин по дължините за заздравяване на косъма.

 

Как поддържаш фигурата си? Спортуваш ли нещо конкретно, на какъв начин на хранене залагаш?

Старая се да не преяждам, да пия често и по много вода, да намаля въглехидратите и захарта. В спортуването се стремя тепърва да изградя постоянството, процесът е бая мъчителен (хехе).

Когато става въпрос за мода – следваш ли новоизлюпените тенденции или се съобразяваш само и единствено с личния си вкус? В този ред на мисли, без коя дреха или аксесоар не си представяш пролет 2014?

Вярвам, че личният вкус и стил еволюират, когато се информираме (черпим идеи от някъде) и внедряваме нещо ново (като замисъл) в гардероба си. Истината е, че ако не бяха тенденциите, лично аз, едва ли щях да се осмеля и ей-така изведнъж да реша да поръчам на някой шивач да ми ушие, да кажем, пола с висока талия и дължина до под коляно, без която сега не си представям пролетния гардероб. Най-лесно е гордо да заявяваме, че пренебрегваме тенденциите, защото самите ние сме твърде идейни и велики, а на следващия ден като част от инкубатора да се турнем сляпо, по навик към Inditex. По-трудно е да анализираме тенденциите и да ги прилагаме разумно – според фигурата ни, предпочитанията, а и срещу адекватна сума (без да робуваме на марки). Тенденциите наистина помагат, дори леко те подбутват да пробваш нещо ново - съчетание на цветове и материи, кройки, различни аксесоари.

Имаш ли друго хоби освен блога?

В интерес на истината, всяка категория в блога усещам като отделно хоби: пътешествия, фотография, готвене. И без блога те биха съществували, но откакто всяко от тях има свое местенце се чувствам допълнително мотивирана и усещам всяко едно от тях по-силно , а не просто като рядко практикувана дейност. И още веднъж - ако обмисляте и вие блог – сега е моментът!

На какво си посветила професионалния си живот в момента? Посещаваш интересна академия, разкажи ни нещичко?

В момента съм на 23г. и в професионална насока виждам Комуникации и Предприемачество като двете ключови думи.
Относно 9 Academy – бизнес академията, за която ме попитахте – няма да преувелича, ако кажа, че се чувствам щастлива от факта, че съм част от първото й "издание". В 9 Academy не сме слушатели, а наистина участници в проекта. И именно от това какво е участието на всеки от нас (присъства елемент на състезание) зависи и дали той ще премине към следващия модул и дали ще стигне до финалния 9-ти модул на обучението (стискайте ми палци!). Към момента съм успешно преминала в третия модул – Финанси – доста непозната за мен материя. Не ми е лесно и това ми харесва. А и смятам, че такова нещо като случайност не съществува. Фактът, че проектът идва учудващо навреме в живота ми, точно когато преливам от енергия, свидетелства за това.
 

Полина отговаря без да се замисли...

Книга, която всеки трябва да прочете: Фредерик Бегбеде “Любовта трае три години”
Последният филм, който те разтърси: The Intouchables, 2011
Любимо ястие: Риба и салата
Какво пиеш най-често (безлакохолно, разбира се): Вода
Коя песен можем винаги да свързваме с теб: Всичките на Иван Дорн
Влюбена ли си: Много
Опиши се с три думи: доброжелателна, силна, променяща
Крилата мисъл, която учи живота ти да лети: “We don’t see things as they are. We see them as we are”.

Още по темата

Коментари

9 VERA
  04 ноември 2015 | 15:12 отговор
 

Харесвам я,следя блога и,но наистина трябва да поднася впечатленията си(имам предвид козметичните продукти)една идея по-обрано.Понякога наистина изглеждат натрапчиво-комерсиални,звучат,като реклама не, като споделяне межу приятелки.Иначе съм и фен :)

 
8 Гергана П.
  12 август 2015 | 18:49 отговор
 

Публикациите и в блога щяха да имат може би някаква стойност ,ако не бяха всичките козметични продукти ,които рекламира. Айде да има една реклама ,две ,добре,ама то 90% от съдържанието е с комерсиална цел. Жалка работа! Колкото и красиво да е написано ,това не може да прикрие опитите за манипулация от нейна страна,въпреки ,че тя го отрича,то си е очевадно.Но има доста хора ,които и се доверяват ,за съжаление..

 
7 Евгения
  10 март 2014 | 16:27 отговор
 

Поли със всяка публикация става все по-добра, засяга все по-смели и актуални теми (акне, примерно). Мотивира ме да действам и зарежда с енергия само с няколко думи:)

 
6 Хубавица
  09 март 2014 | 11:16 отговор
 

Съгласна с Умницата. Никоя напудрена статийка и/или "ревю" не могат да прикрият вонящата посредственост и облечената във възторг продажност.Представяните продукти са в 98 процента от случаите боклук с лъскава(или не дотам) опаковка. Но да се пъне момичето, щом го влече...

 
5 Умница
  07 март 2014 | 16:58 отговор
 

Блогът не е нищо повече от реклама на определени продукти ,за които плащат на създателката ,а баламите пръскат купища пари после се чудят защо няма ефект

 
4 Teодора Миланова
  06 март 2014 | 20:35 отговор
 

Прекрасна и вдъхновяваща! :)

 
3 Mira
  06 март 2014 | 14:56 отговор
 

Поли е страхотна, истинско вдъхновение :)

 
2 Мария
  06 март 2014 | 13:31 отговор
 

Страхотна мацка, много интелигентна :)

 
1 Lilia
  06 март 2014 | 12:45 отговор
 

Следя блога на Полина от доста време и определено мога да го посоча като любим сред този тип български блогове. Браво, Поли, продължавай в същия дух :)

 

Добави Коментар