В името на красотата ние, жените, сме готови да прекрачим доста граници.

Свикнали сме да опитваме какви ли не неща в борбата с времето и гравитацията, включително и „модерните“ приумици на звездите и антуража им.

Но дали всеки хит за перфектна визия е ефективен? Ако питате специалистите, едни от процедурите, които предизвикват най-много шум, изобщо не заслужават внимание.

Изплакване с бира

Твърди се, че: последното изплакване на косата с бира я прави по-жива, по-бляскава и по-обемна, преди да изсушите със сешоар. За брюнетките е подходяща тъмната бира, а за блондинките - светлата.

Тази бабина рецепта се уважава и от доста фризьорски салони в Западна Европа и САЩ, където често струва на клиента колкото цяла серия скъпа козметика.

Истината: Изплакването с бира прави косата толкова бляскава, колкото и всяко обикновено изплакване или добавяне на оцет във водата.

Бирата е най-вече вода с ниско съдържание на етанол, което е достатъчно да премахне някаква част от мръсотията и мазнината от косъма. Това го прави по-бляскав наистина, но нищо повече.

А и не един и двама експерти споделят, че след като лично са пробвали тази процедура и са ароматизирали косата на бира, никога не биха я препоръчали на своите клиенти.