Забравете за тъмната очна линия и наситените сенки за очи, направете път на лекият грим, който придава повече блясък и свежест на кожата ни.

Гримът този сезон е препоръчително да бъде лек и да подчертава естествената ни красота, а не да я крием под няколко пласта спирала или да се „загубим” под тоновете грим.



Ако искате да създадете илюзия за естествена, трябва да изключите черният цвят от палитрата с гримове, както и любимия опушен грим в най-различните му нюанси.

Използвайте вместо това матиращи цветове, които да подчертаят чертите на лицето ви.

За естествения грим не са необходими корекции в течение на деня и той изглежда прекрасно независимо къде се намирате.

А ето и как да създадете лек, пролетно-летен грим:

1. Ако кожата ви е красива и поддържана е достатъчно да нанесете малко фон дьо тен, за да придобие лицето ви равен цвят.

Ако обаче имате проблемна кожа или по-светли и по-тъмни места по нея, то тогава използвайте коректор, който ще скрите пъпчиците и тъмните кръгове под очите.

Внимавайте все пак да не слагате прекалено много коректор или фон дьо тен, за да не се замаскирате напълно!

2. Съветваме ви да нанасяте червилото, на което сте се спрели със специална четка. Може да очертаете контур на устните с четка, а после да запълните с гланц или червило.

Спрете се на естествен нюанс червило, като например коралов, розов или бледо червен. Помнете, че трябва да го съобразите с цвета на кожата си.

След това нанесете гланц по устните или само в средата на долната устна, за да предадете на устните сочност и обем.

3. Основния акцент при естествения грим са очите.

През сезон пролет-лято е най-добре да се използва водоустойчива спирала, която задължително трябва да се почиства вечер преди лягане.

Пригответе си чиста четчица за разресване на миглите. Може да се ползва четка от стара спирала, добре измита и изсушена, или специално гребенче за мигли.

Нанесете спирала на горните мигли. След това с края на четката докоснете и долните мигли. С чиста четка внимателно разделете миглите и изчакайте да изсъхне спиралата.

Не е нужно да нанасяте втори слой спирала.

Нека бъдем естествено красиви, окъпани единствено в слънчева светлина!