Автор
Роси Кацарова

Ето какви са тайните за красота на Моника Белучи

Със своя италиански чар, примесен с изящен сексапил, а не пошла демонстрация на плът, Моника Белучи все още заслужава приза – най-красива известна дама.

Но великолепния си външен вид актрисата дължи не само на добрия ген, а и на няколко ефикасни разкрасителни трикчета.

View post on Instagram
 

Грижа за косата

1. Моника Белучи е категорична, че не мие косата си по-често от два пъти в седмицата, за да не раздразни скалпа. За да не изсуши гривата си и да не влоши нейното състояние, тя разрежда шампоана с вода, тъй като вярва, че ако е прекалено концентриран, този продукт е вреден за косата.

2. Кино легендата също така споделя, че винаги оставя косата си да изсъхне сама. Изправя я със сешоар само за специални поводи.

3. Друга хитринка, благодарение на която Белучи се радва на сияйна и здрава коса, е нанасянето на зехтин в краищата на косата. Италианката съветва всички дами да мажат връхчетата си с маслиново масло след всяко нейно измиване. Важно е зехтинът да престои известно време, за да подхрани косъма в дълбочина и да предотврати неговия цъфтеж и накъсването му.

Грижа за фигурата

4. "Аз не съм човек, който се събужда в 6 часа сутринта, за да ходи на фитнес", призна в интервю преди години Моника. Все пак тя допълва, че спортува, но подчертава, че подбира занимания, които не просто да изваят фигурата ѝ, а да ѝ помогнат да релаксира и прочисти ума си.

Точно затова Белучи практикува йога и плуване.

5. А относно хранителния си режим известната дама признава, че винаги закусва, защото е убедена, че това е най-важното ядене за деня. Според нея то осигурява тонус и спомага за забързването на метаболизма.

Актрисата също така смята, че сигурният път към напълняването и заболяванията е бързото хранене на крак, затова винаги хапва на маса в спокойна атмосфера. Моника, която е категорична, че се гордее с женствените си извивки, признава, че не е привърженик на стриктните диети, но все пак, ако трябва бързо да влезе във форма, се отказва от пастата за няколко дни.

''Моят съвет е - хранете се добре, пийте добре, правете добър секс и се смейте много. Останалото идва само”, сподели неотдавна Белучи.

Грижа за кожата

6. Италианската грация е категорична, че започва всеки ден със студен душ. Ползите от него са безкрайни – той забързва метаболизма, влияе добре на космения фоликул, заздравявайки го и придавайки му блясък. Освен това студената вода е истински еликсир за кожата, тъй като свива порите.

Моника се кълне именно в това чудодейно влияние на студения душ върху кожата и е категорична, че измиването на лицето и тялото със студена вода е ключът към сияйната и гладка кожа.

7. Също така актрисата е много стриктна, що се отнася до хидратиране и овлажняване. Затова винаги носи в чантата си спрей с термална вода, с който от време на време освежава лицето си.

Другата хитринка за безупречна визия на Белучи е свързана с махането на грима. Тя винаги сваля макиажа от очите си с растителни масла – орехови, сусамови или слънчогледови, които не изсушават и раздразват кожата, която е така нежна в тази област.

View post on Instagram
 

9. Моника обаче е категорична, че всичко казано дотук е безсмислено, ако липсва ежедневната грижа за кожата. Тя се смята за късметлийка, тъй като е осъзнала необходимостта от нея още на младини и именно поради това сега може да се похвали с младежки вид. Белучи съветва жените да започнат да ползват козметика редовно още около 25-ата си годишнина.
Тя признава, че през годините освен на природните средства за разкрасяване винаги се е доверявала и на доказали се козметични брандове.