Автор
Woman.bg

Ето какво дерматологът никога няма да сложи върху лицето си

Всички четем съвети, дадени от козметици и дерматолози за здравето на кожата си и как да се отървем от всички несъвършенства. Но може би тази информация не ни е съвсем достатъчна. Замисляли ли сте се да обърнете внимание какво правят самите специалисти, за да изглеждат перфектно? Днес ще ви разкрием какво те никога не биха използвали.

1. Масла за тен

Ако сте сред дамите, които обичат да се мажат с продукти за добиване на тен и след това да прекарват часове под слънчеввите лъчи, имаме лоши новини за вас. Тези масла обикновено имат много ниска защита срещу слънцето, а също така запушват порите.

2. Тоник

Някои дерматолози смятат, че тоникът не е подходящ за дами, които нямат мазна кожа. Обикновено тоникът съдържа голямо количество алкохол, който изсушава. Но ако не се нуждаете от изсушаване, е много по-добре да използвате розова вода, вместо тоник.

3. Продукти с парабени

Парабените са химични вещества, които се използват като консерванти в козметичната индустрия. Най-често те се съдържат във фон дьо тена, хидратиращи продукти и анти ейдж кремовете. Дерматолозите ги избягват усилено, хубаво е да вземем пример от тях.



4. Сапунът в хотелската стая

В повечето случаи те са много изсущаващи, защото са силно ароматизирани. По начало всички продукти със силен аромат не са препоръчтелни за кожата, особено на лицето. Те изсушават кожата и я нараняват.

5. Скраб

Всички продукти, които са груби и могат да наранят кожата са напълно непрепоръчителни. Хубаво е да ексфолираме лицето си с естествени продукти като сода и захар, отколкото с химикали.

Четете още: Как пазели талия наложниците в султанския харем