Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Ето кога е подходящо да подстрижете косата тази седмица

Редовното подстригване на косата в подходящо време може както да ограничи енергийния потенциал, така и да привлече богатство и здраве. В Тибетският лунен календар месецът се разделя на благоприятни и неблагоприятни лунни дни за подстригване, прически, боядисване на коса, за промени на външният вид. Това важи особено за подстригването (дори ако само искате да отрежете краищата), което в благоприятни дни ще допринесе за материална стабилност, външна привлекателност, физическо здраве.


Нежелателно е да се подстригвате по време на периода „Луна без курс“ - това е специфично състояние на Луната, когато тя сформира последния основен аспект, с която и да е планета, преди да се премести в следващия знак на Зодиака. Всичко, което се случва по време на неактивна и спяща Луна, обикновено не намира своето логично решение или завършване и затова е по-добре да отложите прическата или посещението при фризьора за друго време. Това са часовете за седмицата.
12.10. 17:31 - 13.10. 07:57
15.10. 01:48 - 15.10. 08:55
17.10. 01:13 - 17.10. 08:07

Благоприятни дни за подстригване –14, 16, 17, 18 октомври
Благоприятни дни за боядисване на косата –13, 14, 17, 18 октомври
Естествени оцветители, това са къна, орехови листа, други билкови оцветители

12 октомври - 25 лунен ден (започва от 01:46ч)
Подстригване : Категорично е противопоказно. Посещението на фризьорски салон може да навреди на физическото и психическото състояние на човека, да доведе до нервен срив. След подстригването косата расте бавно, тъй като Луната намалява през този период.
Боядисване: Няма да доведе до никаква полза - ако промените цвета на косата дори леко, това ще провокира конфликтни ситуации с колеги и близки.
Манипулации с косата: Това е един от онези редки дни, когато косата ви по възможност трябва да бъде скрита под шапка до вечерта. Това ще ви помогне да се предпазите от входящите потоци от отрицателна енергия. Косата в този лунен ден е доста уязвима и затова да се избягва всякакво външно въздействие.


13 октомври - 26 лунен ден ( от 02:58)

Подстригване: Фризьорските салони на 26-ия лунен ден трябва да се избягват, тъй като всякакви интервенции с косата ще доведат до наранявания и депресивни състояния. Намаляващата Луна значително ще забави растежа на косата.
Боядисване: Използването на естествени багрила и оцветяване в цветове, близки до естествените, ще спомогне за повишаване на вашия собствен чар и общителност.
Манипулации с косата: Денят е доста труден, характеризиращ се с дисбалансирано емоционално състояние. Най-добре е леко да срешете косата си, тогава ще можете да осигурите интензивно взаимодействие с всички източници на положителна енергия – Слънце, Въздух и Вятър.

14 октомври - 27 лунен ден (от 04:14ч)

Подстригване: Благоприятно за тези, които желаят да подобрят личния си чар и комуникативни умения. Ако се подстрижете на 27-ия лунен ден, успехът с околните ще бъде неизбежен. Ще се почувствате център на внимание. Имайте предвид, че намаляващата Луна забавя растежа на косата.
Боядисване: Радикалната промяна в цвета на косата на този ден е гаранция за бъдещо материално и физическо благосъстояние. Ще останете доволни от новият си имидж.
Манипулации с косата: Добре ще стои всяка прическа на косата и така ще получите голям поток от жизненост и енергия.


15 октомври - 28 лунен ден (от 05:31)

Подстригване: Недопустима е подстрижката. Заедно с косата можете да съкратите живота си и да загубите активност в бизнеса, така че прическата трябва да бъде отложена до по-добри времена. Ако обаче се наложи да подстрижете косата си, тя ще расте бавно поради намаляващата Луна .
Боядисване: Кардинална промяна на цвета ще доведе до неблагоприятни резултати, но тонизирането на косата, оцветяване на кичури с естествени оцветители ще помогне за укрепване на социалния статус. Ако старателно решите да се пребоядисате, това ще влоши вашите делови и материални позиции. Ползването на всякакви синтетични оцветители категорично е противопоказно.
Манипулации с косата: Прическата трябва да бъде възможно най-опростена и естествена, за да се свържете с енергията на природата. Достатъчно е дори само да разчешете косите си и да ги оставите така. Като цяло 28-ият лунен ден е много спокоен и светъл.

16 октомври - 29 лунен ден (от 06:49)

Подстригване: Ако сега подстрижете косата си, можете да придобиете невероятно самочувствие и самоувереност. Желателно е съвсем късо да се подстрижат тези, които планират големи промени в живот. Подобряване на здравето, избавяне от стари болежки. Такъв ефект ще има дори само скъсяването на 2-3 см от дължината. Луната намалява, така че косата след подстригването ще расте много бавно, запазвайки дадената форма за дълго време.
Боядисване: Ако боядисате косата си на 29-ия ден от лунния календар, в следващия лунен цикъл могат да се появят сериозни проблеми с финансите и в отношенията с другите.
Манипулации с косата: Можете да си поиграете малко с косата си (да сплитате косички, правете опашки, закрепете косата си с ластици, навийте къдрици). Това ще ви донесе отлична положителна настройка и стимул вашата коса да приема положителната енергия на природата днес и в следващите дни.

17 октомври - 2 лунен ден (от 08:09ч)
Подстригване: Отлично време за подстригване. Косата ви ще расте по-бързо. Освен това ще подобри цялостното физическо състояние, ще оптимизира работата на всички сетива, стомашно-чревния тракт, подобрява мозъчното кръвообръщение.
Боядисване: Оцветяването на косата с естествени багрила ще привлече паричен поток.
Манипулации с косата: Този ден е чудесен за всякакви експерименти с прически. Можете спокойно да промените имиджа си. Можете да използвате гел, балсам, пяна или лак за коса. Настройката на енергийното поле вече е завършена, време е да започнете активна работа във всяка област на дейност. Усеща се мощен прилив на творческа енергия, както и активно желание за подобряване на материалното богатство и физическото здраве. Вторият лунен ден е време на създаване, генериране на идеи и тяхното пряко изпълнение. Косата в момента може значително да допринесе за всяко постижение, просто трябва да спазвате някои правила за боравене с нея.
Завържете косата си на кок, когато се къпете. Дори ако дължината е много малка, такава проста техника ще помогне да се постигне максимална концентрация на енергия.

18 октомври - 3 лунен ден (от 09:29ч)

Подстригване: 3 лунен ден е ден на „духовното първопрохождане“ и манипулирането на дължината и структурата на прическата ще помогне за привличането на богатство и положителни емоции. Освен това, нарастващата Луна ще осигури бърз растеж на косата. Започва активен енергийно-информационен обмен с Акаша. Ако подстрижката не влиза във вашите планове, то отрежете поне няколко косъма символично или подкъсете бретона си.
Боядисване: Радикалната смяна на цвета на косата (за предпочитане с естествени бои) ще ви помогне да направите пробив в кариерата.
Манипулации с косата: Днес каквато и прическа да направите, лесно ще се разваля, затова по-добре е да направите възможно най-естествената, обикновена прическа - това ще осигури единство с външния свят и ще помогне да се установи постоянен поток от положителна енергия. Ще искате да се отървете от рутината, ще се насочите към нещо ново, непознато. Физическото здраве и вътрешната сила са неизчерпаеми, така че можете да опитате изпълнението на най-смелите бизнес и творчески проекти.