Кой не иска да им гъста и хубава коса? За съжаление, при някои косопадът се случва по-рано заради гени, стрес или нездравословен начин на живот. И неведнъж сме чували, че човек е това, което яде, нали? Ето защо е много важно да сме взискателни към менюто си, за да бъдем здрави и красиви и в конкретния случай - с красива и гъста коса.

Днес приготвихме кратък списък на храните, които е добре да избягвате, ако искате да стимулирате растежа на гривата си:

Захар

Захарта е враг номер едно на цялостното ни здраве, но истината е, че пречи и на косата ни. Тя възпалява тъканите и твърде честата ѝ консумация в големи количества може да доведе до инсулинова резистентност. Тя от своя стрна може да предизвика интензивен косопад.

Глутен

На пазара са все по-актуални храните, които не съдържат глутен. На много опаковки можете да прочетете предупреждение, че даденият продукт съдържа или НЕ съдържа глутен. Добре е да се поинтересувате от това, ако искате да имате здрава и хубава коса, защото глутенът се свързва със заболявания, които са придружени от косопад.

Преработени храни

Или иначе казано храни, съдържащи трансмазнини. Те съдържат растителни масла, за да бъдат годни за употреба в много дълъг срок. Това от своя страна може да предизвика редица вреди за организма, включително и за косата ви.

Нишесте

Нишестето и захарта са близки по ниво на вредност за организма. Особено когато става дума за рафинирано нишесте, което според специалисти, може да отключи инсулинова резистентност, а вече споменахме, че тя повишава риска от косопад.

Четете още: 5-те най-лоши навика при консумацията на течности, които ни състаряват