Автор
Woman.bg

Грешките, които допускаме при грижата за косата си

Косата ни прави красиви и женствени. Затова поддръжката ѝ е от изключително важно значение. Много дами обаче допускат някои грешки при грижата, за които дори и не подозират.

1. Честото миене

Да, това е една от грешките, за които много жени дори и не подозират. При честото миена се отмиват естествените масла, които се съдържат в скалпа и косъма. Имайте го предвид, защото това е важно. В случите, когато ви се налага да измиете косата си в поредни дни, използвайте само балсам, без шампоан.

2. Разресването на влажна коса

Бъдете внимателни при разресване на косата си. Това е едно от важните условия да запазите косъма здрав. Не бива да разресвате мократа си кода, когато е мокра, защото освен че ще увредите косъма, то ще я заплетете. Може да използвате гребен, докато сте под душа и слагате балсам. Тогава я разрешете, но не и след това. Когато излезете от банята - подсушете с кърпа, изсушете косата и чак тогава внимателно, без да скубете, я разрешете.

3. Използването на сешоар

Имайте предвид, че не е желателно да използвате сешоар непосредствено, след като сте излезли от банята. Първо подсушете косата си и оставате да изсъхне естествено поне 10 минути, тъй като горещината уврежда косъма.

4. Ах, тази преса

Също както сешоара, така и пресата не бива в никакъв случай да я използвате при влажна коса. По този начин ще изгорите косата си. Тя трябва да е напълно суха и да сложите подходящ продукт, който да защити косъма преди да използвате пресата, така че да не изгорите косата. След това прибегнете до пресата, като градусите не бива да са повече от 180.

5. Изберете правилните продукти

Всеки тип коса е различна, така както и кожата на лицето. Не всеки шампоан, балсам и различни масла за коса са предназначени за един и същи скалп. Затова посъветвайте се със специалист и използвайте само такива продукти, които са благоприятни за вас самите. Ще видите, че има значение!